Gå til hovedsiden

Rejs dig op – det er godt for dit helbred

Det er svært at få tid til træning i en travl hverdag, men der findes heldigvis et par smutveje. Vi kommer her med 6 træningsøvelser som du kan udføre ved dit skrivebord.

6 træningsøvelser ved skrivebordet

At regelmæssig motion er godt for vores taljemål, og at det reducerer risikoen for blandt andet hjertekarsygdomme er vidst ikke nyt for nogen af os. Men fysisk aktivitet har også større indflydelse på vores sind, end du måske tror.

Når du rør dig, så øger du blodcirkulationen og ilt optagelsen i cellerne. Det giver dig mere energi og gør dig gladere, hvilket gør at du får et større overskud. Også i hjernen sker der gode ting, når du rør dig. Blandt andet problemløsnings- og koncentrationsevnen forbedres, ligesom indlæringen og hukommelsen skærpes. Også de endorfiner som hjernen skaber ved den fysiske aktivitet gør os gladere og mere tilfredse. Gevinst på alle niveauer, ikke? Men hvordan får du presset fysisk aktivitet ind i en travl hverdag?

Du behøver ikke at løbe et maraton – 30 minutter om dagen er nok

Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutter om dagen ved moderat til høj intensitet, og dette er nok til at mærke en forskel på både sundheden og effektiviteten. Selvom det kan være svært at få en høj intensitets træning gennemført på arbejdet, så er al træning god træning, og derfor kan du med fordel starte med et par øvelser ved dit skrivebord. Selvom de virker enkle, så  vil du kunne mærke en forskel allerede efter få gange.

  1. Rejs dig op: At stå op gør underværker! Stå oprejst ved dit skrivebord tre gange af ti minutters varighed i løbet af dagen, eller afhold de korte møder med dine kollegaer ved et højbord.
  2. Hælløft:  Det er godt for blodcirkulationen og udføres ved at du rejser dig op, og løfter dig op og ned på tæerne indtil du får trætte lægge. Det er vigtigt at du holder positionen lidt, når du er oppe på tæerne. Træn dig op til at kunne tage flere gentagelser.
  3. Stræk halsen: Hvis du har tendens til stiv nakke, så er denne øvelse ekstra god. Sæt dig på den ene hånd og vip hovedet den anden vej. Sid et minut på hver side, og du vil efter et par gange mærke en forskel på din stive nakke.
  4. Statisk træning af skuldre og arme: Stræk armene op i luften, og tryk derefter armene tilbage samtidig med at du skubber dine hænder bagud. Start med et minut og øg derefter gradvist. Denne øvelse er  ideel til at øge fleksibilitet i skuldrene.
  5. Dips: Læg dine hænder på stolesædet og flyt dine fødder lidt frem, således at numsen er fri fra stolen. Sænk derefter underkroppen ned mod gulvet og pres dig selv opad med armene. Start med 10 stykker og stig gradvist med at dine arm- og mavemuskler forstærkes. OBS! Her er det fordel ikke at bruge en stol med hjul under 😉
  6. Siddende stol: Okay, her skal du rent faktisk rejse dig fra din stol, og bevæge dig hen til den nærmeste væg. Du skal stille dig med ryggen mod muren, også flytte fødderne ud af, indtil at dine ben har en 90 graders vinkel. Her bliver du stående 45 sek. også øger du ellers med 30 sek. hver uge. Vi lover at dette kan mærkes i lårbasserne!

Hvad er dine bedste råd til at nå den daglige motion? Del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor. 

Dette indlæg er oprindeligt skrevet på svensk af Hanna Lidgren fra Visma Software Sverige. Du kan læse hendes indlæg “Effektivitetstip #10 – stå upp för hälsa och effektivitet” her.  

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.