Gå til hovedsiden

Revision eller udvidet gennemgang?

Der er kommet et alternativ til virksomheder i regnskabsklasse B, som er omfattet af revisionspligten, men ikke har brug for den sikkerhed en revision giver – nemlig en udvidet gennemgang

En udvidet gennemgang er kendetegnet ved at have nogle supplerende handlinger til reviewet, men med en mindre sikkerhed end revisionen.
Flere virksomheder overvejer allerede nu den udvidet gennemgang, til det udtaler faglig direktør hos FSR – danske revisorer Jakob Dedenroth “Tanken med den nye erklæringsstandard er netop at give mindre virksomheder mulighed for at lade deres regnskab gennemgå på en måde, der i højere grad er tilpasset deres behov. Derfor er det positivt at se, at mange af disse virksomheder nu aktivt overvejer, hvad de har mest brug for “.

Fakta om udvidet gennemgang:

  • Erklærings formen kan først benyttet på 2013-årsregnskaberne
  • En udvidet gennemgang er baseret et såkaldt “Review”, der er en international erklærings-standard, som er markant mindre omfattende end revisions-standarden. I forhold til reviewet er en udgivet gennemgang tilsat supplerende handlinger som fx kontrol af indberetninger til SKAT og engagements forespørgsler til virksomhedens kreditgivere.
  • Udvidet gennemgang kan alene anvendes af virksomheder i regnskabsklasse B
    Det er virksomheder, som over to år ikke overskrider to af følgende:
    Balancesum <= 36 millioner kroner
    Nettoomsætning <= 72 millioner kroner
    Antal ansatte <= 50

Kilde: www.fsr.dk

Vil du vide mere om Visma og Regnskab?

Vismas regnskabsløsninger hjælper mere end 160000 kunder med deres regnskab. Læs mere om, hvordan vi også kan hjælpe med jeres regnskab.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.