Skat og moms

- Hvordan og hvornår?

Det kan nogle gange være vanskeligt at finde hoved og hale på de krav og regler SKAT har til dig som iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Her finder du nogle af de væsentligste regler og deadlines.

Skat og moms

Det kan være svært, at navigere rundt i de krav, der er til dig som iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Hvornår skal momsen indbetales? Hvor meget skal jeg betale i SKAT? Kan det betales sig for mig at indgå i virksomhedsskatteordningen eller skal jeg starte et ApS?

Der kan være mange spørgsmål relateret til det, at starte og drive egen virksomhed. Vi kan hjælpe dig til et godt overblik.

Moms

Tidspunktet for hvornår du skal betale moms afhænger af, hvor meget du omsætter for i årets løb. De fleste nye virksomheder skal betale moms hvert kvartal.
 
SKAT ændrer automatisk afregningsperioden ultimo hvert år, hvis din omsætning i virksomheden ændrer sig. Falder din omsætning til under 1 mio. kr., skal du afregne moms hvert halve år. En ændring vil i givet fald ske med virkning for det følgende år.

Indberetningsfristerne for angivelse af moms fremgår af følgende skema:

Moms Periode Indberetningsfrist Grænse

Små virksomheder

Halvårligt

1/3 & 1/9

Omsætning under 1 mio. kr. årligt

Mellemstore og nyregistrerede virksomheder

Kvartal

1 måned og 10 dage efter kvartalets udløb.

For april kvartal er det ekstraordinært d. 17/8

Omsætning på mellem 1 til 15 mio. kr. årligt

Store virksomheder

Måned

25 dage efter månedens udløb. 

For juni måned er det ekstraordinært d. 17/8

Omsætning på over 15 mio. kr. årligt

 

Kilde: skat.dk

Tilmeld dig vores SMS service

Som iværksætter er der mange bolde at holde styr på. Derfor gør vi også en ekstra indsats for, at det er så nemt som muligt for dig, at være kunde hos os.

Hvis du ønsker det, kan du for eksempel blive tilmeldt vores SMS service og modtage beskeder når det er tiden nærmere sig vigtige frister. Derudover sender vi løbende nyhedsbreve med informationer i relation til ændringer i lovgivningen, SKAT, moms og deslignende.

Vores dør er altid åben og har du spørgsmål er vi klar til at hjælpe - også uden for almindelig åbningstid.

Start med en uforpligtende samtale

Indtast dine kontaktoplysninger til højre. Så modtager vi nemlig din information på skrift, og du vil blive ringet op inden for 1-2 hverdage. Det er naturligvis altid gratis og helt uforpligtende, hvis du gerne vil kontaktes for en samtale. Hos os findes der ingen dumme spørgsmål, kun ærlige svar!

Du er også velkommen til at ringe til os på +45 32 96 80 37.

Om Visma

Vi brænder for, at små virksomheder bliver gode forretninger. Derfor sætter vi alle sejl til, for at styre og effektivisere din virksomheds økonomi. Vi hjælper med alle opgaver inden for regnskab og løn.

Brug af cookies

Kontakt os

Vi har kontorer i Herlev, Slagelse, Odense og Kolding

Tlf: +45 32 96 80 37 

mikromail@visma.com

Se alle vores lokationer