Gå til hovedsiden

10 grunde til at du bør skifte til et cloudbaseret ERP-system

I dette blogindlæg kan du blive klogere på de 10 vigtigste fordele der er ved at skifte til et cloudbaseret ERP-system.

Hvis du går og overvejer at skifte til et cloudbaseret ERP-system, men er i tvivl om fordelene ved det, så kommer der her 10 grunde til, hvorfor du bør skifte til et cloudbaseret ERP-system.

1. Du får kontrol over virksomhedens omkostninger

…fordi et abonnement på cloudbaseret ERP er forudsigeligt, da du betaler et fast månedsbeløb for software, backup, opdateringer og drift. Selve konverteringen vil indebære en engangsomkostning til opstart, implementering samt oplæring i brugen af systemet.
Omkostninger vil variere fra virksomhed til virksomhed, baseret på behov og nødvendighed. Bed ERP-forhandleren om et estimat under de indledende samtaler før tilbuddet udarbejdet.

2. Du vil opleve øget effektivitet

…fordi dit nye ERP-system er tilgængeligt på alle enheder, når og hvor som helst. Dette øger produktiviteten, fordi ansatte kan udføre opgaver med sikker adgang mens de er på farten.

Gennem automatisering kan systemet tilpasses til din virksomheds workflow og forretningsprocesser. Behandling og godkendelse af dokumenter/fakturaer kan automatiseres, så det passer til din virksomhed med mulighed for kontrolpunkter og øget sikkerhed.

3. Du kan pensionere ordet ‘opgraderinger’ fra jeres sprogbrug

…fordi servere, backup-rutiner og installationer i de fleste tilfælde ligger hos leverandøren. Du skal derfor ikke længere forholde dig til traditionelle udfordringer, som følger med at have din løsning på egen server. Sig farvel til opgraderinger, konsulenttimer efter konsulenttimer samt store investering. Derudover vil de ansatte altid arbejde i den nyeste version.

4. Du kan stole på, at din data altid er i sikre hænder

…fordi IT-sikkerhed i dag er forretningskritisk og komplekst; datasikkerhed handler om mere end lange passwords, som udskiftes hver tredje måned. Systemleverandørerne bør have skyhøje IT-kompetencer. De tester kildekoder og tredjepartskomponenter samt sikrer, at systemerne er sikre mod eksterne trusler.

Som medarbejder bør du være otpaget af, hvor virksomhedens data bliver behandlet og lagret. Når du skal vælge din IT-leverandør, så vælg nogen som bruger datacentre med højeste grad af sikkerhed og med gode backup-rutiner. I tillæg er det vigtigt, at der foreligger en beredskabsplan ved kritisk datalæk.

Kravene til håndtering af data bør være de samme om systemet er cloudbaseret eller ej. Når du har et cloudbaseret system, er du dog altid sikker på, at datahåndteringen til enhver tid er opdateret og vedligeholdt ift. gældende regler for datasikkerhed.

5. Du kan arbejde i en fleksibel og skalerbar løsning

…fordi når virksomheden vokser og får nye behov, kan ERP-systemet udvides med få klik. Behøver du flere integrationer, kontakter du din leverandør, som derefter sætter et møde op for at se på, hvilke muligheder som findes til dit behov.

Ofte er dette fordi du ønsker, at dit ERP-system skal integreres med andre kernesystemer. Gode integrationer gør, at du kan arbejde smidigt og fleksibelt, så du hurtigt kan tilpasse dig den løbende markedssituation og udnytte mulighederne.

6. Du sparer ressourcer og tid

…fordi automatisering af administrative processer fjerner det manuelle arbejde ganske enkelt. Et cloudbaseret ERP-system letter automatiseringen af både fakturering, ind- og udbetalinger, fakturagodkendelse, rejseafregning, påmindelser og inkasso. Alt i én og samme løsning.

Automatisering frigiver tid og giver de ansatte tid til mere værdiskabende opgaver.

Kundepleje og kortlægning af salgspotentialet hos eksisterende og nye kunder er opgaver, som ofte ikke får nok opmærksomhed. Her få du en gylden mulighed for at udvikle dine ansatte og øge væksten i din virksomhed.

7. Du får uovertruffen indsigt i din data

…fordi cloudbaseret ERP-systemer giver dig tilpassede rapporter og dashboards med tal i realtid. Medarbejderne kan dermed træffe vigtige forretningsbeslutninger baseret på opdaterede og ajourførte data.

Når medarbejderne arbejder i skyen, kan de samarbejde uden at være i samme rum eller samme land. Det er ikke kun skyens tilgængelighed, der gør det så vigtigt, men også det faktum, at ændringer og opdateringer af et projekt eller et dokument vises i realtid.

8. Du får systemer, som snakker sammen

…fordi cloudbaseret ERP-systemer giver stor mulighed for at integrere op mod andre systemer med avanceret funktionalitet. I samråd med din leverandør kan du vælge de funktioner, som du ønsker. På den måde får du den rigtige og bæredygtige funktionalitet på både administrations-, leder- og medarbejderniveau.

9. Du arbejder i én løsning

…fordi virksomhedsdata ikke længere behøver at være spredt mellem Excel-dokumenter og forskellige logins. Både ledere og medarbejdere kan arbejde smartere, og i tillæg få indsigt i eget arbejdsforhold.

10. Du opruster til en digital og bæredygtig fremtid

…fordi at vælge et cloudbaseret ERP-system er et skridt i retningen mod at udnytte de mange konkurrencemæssige muligheder, som digitaliseringen giver.

Vil du vide mere om fordelene ved et ERP-system? Læs mere her

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.