Gå til hovedsiden

BizTalk Server – dit lokale integrationsposthus

BizTalk Server kan fungere som digitalt posthus for din virksomhed og tilbyde integration mellem forskellige it-systemer, integration af virksomheder og automatisering af processer på tværs af systemer. Som integrationsplatform muliggør BizTalk Server oversættelse af dokumenter mellem forskellige standarder og kan giver et overblik over forretningens processer.

Uanset om BizTalk Server anvendes til en lille eller stor opgave, vil det grundlæggende message flow se ud som illustreret herunder.

BizTalk besked flow

Hver besked til BizTalk Server bliver behandlet ved følgende opskrift.

 1. En besked modtages over en konfigureret Receive Location (via en Adaptor til FTP, fil, SQL, SOAP eller andet).
 2. En Receive Pipeline konverterer beskeden til XML format.
 3. Et Map transformerer beskeden til et velkendt internt XML format, der ligges i Message Box databasen.
 4. BizTalk Server sender beskeden til videre processering i forhold til et vilkårligt antal registrerede Subscriptions (der kan være af type  Orchestration eller Send Port).
  a)      En Orchestration laver regler for hvor beskeden skal sendes hen hvis der er flere
  mulige modtagere eller andet avanceret logik.
  b)      En konfigureret Send Pipeline der ved beskeden skal sendes til en modtager.

BizTalk Server kommer i 2 versioner.

 1. Standard Edition
 2. Enterprise Edition

Hver BizTalk Server anvender Internet Information Services (IIS) og Global Assembly Cache (GAC), der begge er normale komponenter på en Windows Server. Stardard Edition er en stand-alone installation med maksimalt 5 BizTalk Applikationer, mens Enterprise Edition ikke har begrænsning på antal BizTalk applikation og understøtter flere servere i samme BizTalk Group, der alle kan benytte samme Message Box database.

BizTalk server

Mest læste

 • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

  Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

 • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

  Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.