Gå til hovedsiden

BizTalk Server – dit lokale integrationsposthus

BizTalk Server kan fungere som digitalt posthus for din virksomhed og tilbyde integration mellem forskellige it-systemer, integration af virksomheder og automatisering af processer på tværs af systemer. Som integrationsplatform muliggør BizTalk Server oversættelse af dokumenter mellem forskellige standarder og kan giver et overblik over forretningens processer.

Uanset om BizTalk Server anvendes til en lille eller stor opgave, vil det grundlæggende message flow se ud som illustreret herunder.

BizTalk besked flow

Hver besked til BizTalk Server bliver behandlet ved følgende opskrift.

  1. En besked modtages over en konfigureret Receive Location (via en Adaptor til FTP, fil, SQL, SOAP eller andet).
  2. En Receive Pipeline konverterer beskeden til XML format.
  3. Et Map transformerer beskeden til et velkendt internt XML format, der ligges i Message Box databasen.
  4. BizTalk Server sender beskeden til videre processering i forhold til et vilkårligt antal registrerede Subscriptions (der kan være af type  Orchestration eller Send Port).
    a)      En Orchestration laver regler for hvor beskeden skal sendes hen hvis der er flere
    mulige modtagere eller andet avanceret logik.
    b)      En konfigureret Send Pipeline der ved beskeden skal sendes til en modtager.

BizTalk Server kommer i 2 versioner.

  1. Standard Edition
  2. Enterprise Edition

Hver BizTalk Server anvender Internet Information Services (IIS) og Global Assembly Cache (GAC), der begge er normale komponenter på en Windows Server. Stardard Edition er en stand-alone installation med maksimalt 5 BizTalk Applikationer, mens Enterprise Edition ikke har begrænsning på antal BizTalk applikation og understøtter flere servere i samme BizTalk Group, der alle kan benytte samme Message Box database.

BizTalk server

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.