Gå til hovedsiden

Danmarks nye guldæg er fundet

Hvert år uddeles guldægget til den danske iværksætter virksomhed, der byder på det mest kreative og nytænkende projekt.

Hvert år uddeles guldægget til den danske iværksætter virksomhed der byder på det mest kreative og nytænkende projekt.

Årets guldæg gik i år til virksomheden Velocatr fra Odense, der leverer billige cykellygter med indbygget sporring. De var blandt andet i konkurrence med Edukarma, der med et fælles forum for studerende har som mål, at nedbringe frafald på uddannelsesinstitutionerne.

Unik chance for nye iværksættere

Guldæg er en international iværksætter konkurrence, hvor unge talentfulde IT-iværksættere får en unik chance for at vise deres projekter frem på både den danske og internationale scene.

Den danske vinder af prisen får mulighed for at opleve den israelske innovationsby Tel Aviv, der rummer mange af verdens dygtigste iværksættere og har verdens største adgang til venture kapital. Folkene bag Velocatr kommer altså til at deltage i workshops, netværke med potentielle samarbejdspartnere og investorer i innovationsmiljøet

Svær start for iværksættere

Ikke alle nye start-ups oplever helt den samme medvind som årets vinder Velocatr. Dårlige finansieringsmuligheder gør det blandt andet svært for de mange potentielle iværksættere at komme ud over rampen med deres idéer.

For netop at give iværksættere bedre forudsætninger for at komme i gang, blev det pr. 1. januar 2014 muligt at stifte et iværksætterselskab, IVS, hvor blandt andet indskudskapitalen er nede på blot 1 kr.

Læs vores råd til, hvad du skal være opmærksom på ved den nye selskabsform her.

Kilde: www.guldæg.dk
Foto: www.trendsonline.dk

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.