Gå til hovedsiden

Danske virksomheder skal blive bedre til at inddrive gæld

Når det kommer til inddrivelse af gæld, indtager Danmark en bundplacering i Norden. Eksempelvis er danske virksomheders tilgodehavender i gennemsnit 10 dage forsinket.

Når det kommer til inddrivelse af gæld, indtager Danmark en bundplacering i Norden. Intrum Justitias Payment rapport for 2013, viser eksempelvis at danske virksomheders tilgodehavender i gennemsnit er 10 dage forsinket, mod 6 dage i Sverige.

Ifølge rapporten er Danmark, efter Island, dårligst placeret i Norden  i forhold til betalingsrisiko og gennemsnitsdage for, hvornår betalinger fra debitorerne falder. Danmark er placeret i en zone, hvor analyse bureauet ser det som nødvendigt at tage affære nu, inden det går helt galt.

Analysen bag rapporten bygger primært på besvarelser fra virksomheder med 0-249 ansatte, som er beskæftiget indenfor sektorerne produktion, engros, detail og service. I undersøgelsen svarer desuden 56 % af virksomhederne, at de har likviditetsproblemer alene på grund af dårlige betalere. Problemet med forsinket betaling bliver altså til en ond spiral, der kun kan løses ved, at virksomhederne bliver bedre til at inddrive deres tilgodehavender.

Har du svært ved at inddrive gæld?

Vidste du, at vi i Visma både har en rykker- og inkassoservice, så du kan få dine penge ind? Hos os får du en høj inddrivelsesprocent på dine inkassosager – vel at mærke med brug af få ressourcer. Vores unikke processer har gjort os til en af markedets hurtigst voksende leverandører inden for inkasso-løsninger. Læs mere om dine muligheder med Visma inkasso eller kontakt os på telefon 70 22 71 23.

Kilde: Intrum Justitia

Mest læste

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.

  • Mød vores kollega Thea Rønn

    Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.

  • Vi byder velkommen til Dinero

    At vi byder Dinero indenfor i familien er helt i tråd med vores strategi om at levere de bedste økonomisystemer og forretningsløsninger til alle små og mellemstore virksomheder i Danmark.