Gå til hovedsiden

Der er optimisme at spore blandt iværksætterne

Efter vinter kommer forår, og efter 7 gode år, kommer 7 svære år. Den igangværende finans- eller gældskrise (kært barn har mange navne) kan måske bidrage til sortsyn, men Iværksætterundersøgelsen 2011 fra Multidata viser, at der er grobund for spirende optimisme til iværksætteri, og dét at starte egen virksomhed.

Færre iværksættere er nemlig bekymrede for at brække halsen. Unge iværksættere (30-39 år) har primært både højere forventninger og forhåbninger til fremtiden med hhv. 87 % og 93 % ud af de 455 adspurgte i undersøgelsen. Det samme gør sig gældende for virksomheder, der udelukkende har websalg.

Overraskende viser undersøgelsen samtidig, at krisens betydning forsat er aftagende. 20 % af de selvstændige har endda oplevet en fremgang i deres forretning under den økonomiske krise. Iværksætterens egen vilje og ambitioner for virksomheden anses ifølge iværksætterne selv for at være den vigtigste motor for at få vækst. Hele 45 % af de 455 adspurgte mener dette, og det er især de 30-39 årige, som har fokus på dette. 34 % mener ligeledes, at øget markedsføring og websalg er blandt de vigtigste parametre for at skabe vækst. Så har du en webshop? Ellers har du mulighed for at prøve Visma Webshop helt gratis i dag og uden binding 🙂

Bump på vejen

På trods af optimismen oplever mange iværksættere et større behov for rådgivning end i 2010. Der er især efterspørgsel af rådgivning indenfor finansiering, økonomi samt forretningsudvikling. Hele 53 % af de adspurgte i undersøgelsen mener, at finansiering og økonomi er de største barrierer for vækst, imens anden pladsen ’kun’ er 19 % med ’manglende overblik over kunder’.
Finansiering og økonomi kan måske lyde kedeligt, og endda virke som et irritationsmoment på vejen mod den store drøm. Men sådan behøver det slet ikke at være. Gode råd er ikke dyre.

IT løsninger kan hjælpe iværksættere med hurtigere og nemmere at komme i gang. Det kan f.eks. være regnskabsprogrammer, som er godt at blive ”gode venner” med – helt fra du laver din første faktura. Og det kræver heller ikke store investeringer fra start. Du skal trods alt lige i gang 🙂

Har du tjent flere penge under krisen eller har du nogle gode tips og ideer, som du vil dele med os andre?

Følg med i vores artikelserie, hvor vi tager pulsen på Iværksætteri anno 2011 i Danmark.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.