Skip to main content

Det digitale kørekort giver værdi for borgerne

I slutningen af november kom det første i rækken af digitale id-beviser på markedet, da kørekortet blev lanceret som en app til telefonen. I løbet af den første uge blev app’en ifølge Digitaliseringsstyrelsen downloadet mere end 700.000 gange, hvilket på alle måder viser, at danskerne er klar til at lægge mere og mere væk fra […]

Foto fra Digitaliseringsstyrelsen

I slutningen af november kom det første i rækken af digitale id-beviser på markedet, da kørekortet blev lanceret som en app til telefonen. I løbet af den første uge blev app’en ifølge Digitaliseringsstyrelsen downloadet mere end 700.000 gange, hvilket på alle måder viser, at danskerne er klar til at lægge mere og mere væk fra pungen og over på mobilen.

Det digitale kørekort til telefonen er et frivilligt supplement til det kendte plastickort og kan udelukkende benyttes i Danmark – ikke i udlandet. 

Bedre service og gode brugeroplevelser til borgerne

Kørekortet har blandt andet til formål at give en god brugeroplevelse for Danmarks borgere og som vicedirektør Adam Lebech fra Digitaliseringsstyrelsen understreger i denne artikel i Computerworld, så vidner den umiddelbare modtagelse af app’en i offentligheden om, at rigtigt mange mener, at den giver dem stor værdi. Han understreger ligeledes, at for mange mennesker er det en fordel, at de nu har et kørekort og dermed et id-kort på deres telefon.  

Tæt, agilt samarbejde

Visma Consulting vandt udbuddet om udvikling af kørekortsapp’en på en SKI-rammeaftale og det digitale kørekort er resultatet af et tæt og ikke mindst agilt samarbejde mellem Visma Consulting, Rigspolitiet, Transportministeriet og Digitaliseringsstyrelsen. Det har resulteret i, at alt er gået efter planen og alle deadlines har været overholdt, så kørekortet kunne lanceres til tiden.

Sundhedskortet er næste kort i rækken

Kørekort-appen er første del af et større projekt, hvor Digitaliseringsstyrelsen vil skabe en hel wallet, der rummer flere kort fra det offentlige. Det næste kort i rækken, der står overfor at blive digitaliseret, er er det gule sundhedskort. Projektet er allerede gået i gang og også her vandt Visma Consulting SKI-udbuddet

Sundhedskortet bliver udviklet i samarbejde med Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL og forventes at blive lanceret i 2021.

Fakta om det digitale kørekort 
Det Digitale kørekort er et frivilligt supplement til det fysiske kørekort
Det Digitale kørekort kan kun anvendes som førerbevis inden for Danmarks grænser.
For at få et digitalt kørekort skal borgeren være indehaver af et gyldigt kørekort, et NemID og et gyldigt pas.
For at få et gyldigt billede på kørekortet skal borgeren scanne sit pas, der indeholder en chip med billedet. 

Mest populære