Gå til hovedsiden

Det gule sundhedskort bliver nu digitalt

Hos Visma Consulting arbejder vi fokuseret på at gøre hverdagen bedre for mennesker og samfund. Derfor er vi også glade for, at vi har været med til at gøre det velkendte gule sundhedskort digitalt, så danske borgere nu har let adgang til deres sundhedskort via en app til mobilen.

Hos Visma Consulting arbejder vi fokuseret på at gøre hverdagen bedre for mennesker og samfund. Derfor er vi også glade for, at vi har været med til at gøre det velkendte gule sundhedskort digitalt, så danske borgere nu har let adgang til deres sundhedskort via en app til mobilen.

Sundhedskort-appen er udviklet i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

Frivilligt supplement til sundhedskortet

Som med det digitale kørekort, der blev tilgængeligt for borgerne i slutningen af 2020, er det digitale sundhedskort også et frivilligt supplement til plastikkortet. 

“Mange danskere er i dag vant til at have deres vigtigste ting på mobilen og med både kørekortet og sundhedskortet som app er det snart ikke længere nødvendigt at bære rundt med fysiske kort”, fortæller Renè Stampe Lund.  

At sundhedskortet nu er kommet som en app, gør hverdagen nemmere for de danske borgere. Selve kortet er et meget nærværende kort for langt de fleste, idet vi alle benytter det hele tiden – hos lægen, på sygehuset og mange andre steder, hvor vi skal identificere os selv i det offentlige sundhedssystem. 

En unik platform til digitale kort

Det digitale sundhedskort er udviklet på samme platform som det digitale kørekort. Visma Consulting har på denne måde udnyttet den allerede udviklede platform til at sikre en hurtig udvikling og implementering af app’en. 

“Vi har bygget en unik platform op til udgivelse af digitale kort i Danmark. I udviklingen af det digitale sundhedskort har vi genbrugt håndteringen af data og sikkerheden fra kørekorts-app’en. På den måde har vi sikret en hurtig levering i overensstemmelse med den tidsplan, der er blevet lagt”, fortsætter René Stampe Lund. 

Det digitale sundhedskort er helt unikt, da det indeholder dynamiske data, hvilket det digitale kørekort ikke gør. Herudover skal man også benytte Nemid for at få det digitale sundhedskort på sin telefon.

Flere kort kan gøres digitale

Med den unikke platform til udgivelse af digitale kort i Danmark har Visma Consulting mulighed for at gøre endnu flere kort digitale, så borgere og offentlige systemer sikkert og nemt kan udveksle information fremover og dermed bidrage til en sammenhængende offentlig sektor.

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.