Gå til hovedsiden

Det rigtige HR og lønsystem gør virksomheder konkurrencedygtige

Mange virksomheder betragter stadig HR- og lønfunktionen som en ren operationel opgave. Men HR- og lønsystemer er et vigtigt strategisk ledelsesværktøj, som fjerner tunge manuelle processer og frigør medarbejderressourcer til udvikling af virksomheden generelt.

Virksomhedens HR- og lønsystem er et strategisk ledelsesværktøj

Mange virksomheder betragter stadig HR- og lønfunktionen som en ren operationel opgave. Men virksomhedens HR- og lønsystem bør i den grad ses som et vigtigt strategisk ledelsesværktøj, som gør virksomheden mere konkurrencedygtig, forandringsparat og agil, når det gælder administrative processer og udvikling af medarbejdere. Det glæder vi os til at tale meget mere med vores kunder om i 2019.

2018 har på mange områder været et vildt år i Visma Enterprise, og der er masser at være stolt af.


Først og fremmest har vi i en relativ hård transformeringsproces ind i Visma koncernen formået at fastholde vores medarbejdere og få dem med på rejsen – uagtet at vi undervejs har skiftet retning, hvis det, vi gjorde, ikke fungerede.
Det er imponerende, at de har været med hele vejen. Vores seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse her i efteråret var vores hidtil bedste, og det giver mig et klart signal om, at vores medarbejdere fortsat er nysgerrige og klar på meget mere. Det stiller samtidig høje krav til mig og resten af ledelsen, og sådan skal det jo også være.

Stærkt fokus på vores kunder og deres forretning

Vi har i den grad haft kundefokus i 2018. Det rigtige HR- og lønsystem – skræddersyet eller ej – er derfor ikke blot en strategisk investering. Det er også et strategisk værktøj, som gør virksomheden mere konkurrencedygtig, forandringsparat og agil, når det gælder administrative processer og udvikling af medarbejdere. Netop det har vi været ude hos kunderne og tale rigtigt meget med dem om.

I Visma Enterprise ser vi nemlig os selv som vores kunders HRM-partnere. Det er med andre ord vores fornemmeste opgave at understøtte ledelsen hos vores kunder med de bedste systemer og services på markedet, både når det gælder løn- og personaleadministration samt rekruttering, fastholdelse og udvikling af medarbejdere.

Fleksible og skræddersyede lønpakker er fremtiden

Jeg tror, at vi i 2019 kommer til at tale meget mere om sammensætningen af lønpakker. Hvem siger egentlig, at en ung medarbejder har brug for og lyst til at afholde 6-7 ugers ferie om året? Måske vil han eller hun i stedet for at afholde de 4 ugers ferie, alle har krav på, hellere nøjes med tre ugers ferie og få flere penge udbetalt. Og måske en medarbejder med børn vil prioritere alle de ferieuger, han eller hun overhovedet kan. Jeg er ovebevist om, at vi kommer til at se et meget mere fleksibelt og individualiseret arbejdsmarked. Flere af vores kunder er allerede i gang med at udvikle lønpakker med flere varianter af forsikringer og andre tilbud. Alt sammen for at imødese nye behov og krav fra medarbejderne – noget alle virksomheder skal forholde sig til.” One size fits all” modellen er simpelthen på vej ud.

Opbygning af endnu stærkere virksomhedskultur

I Visma Enterprise tager vi naturligvis vores egen medicin, og vi bruger mange ressourcer på løbende at udvikle og understøtte vores medarbejdere og vores virksomhedskultur.
Hvilke værdier er vigtige for vores kunder og dermed for os? Og hvilken adfærd kendetegner de værdier?


Ét er, at vi som ledelse mener, at vi har styr på både værdier og adfærd, men hvad med medarbejderne? Er det nogle værdier og en adfærd, de kender til og agerer på baggrund af?
Derfor startede vi i 2018 vores første såkaldte kulturbærerprojekt, som indbefatter 12 medarbejdere fra alle dele af virksomheden på tværs af organisationen; nyansatte, medarbejdere med mange års anciennitet, unge og ældre. Det er medarbejdere, der med den rette indstilling og en bemærkelsesværdig adfærd har skabt gode resultater. Og de medarbejdere har vi valgt at fokusere på i et skræddersyet udviklingsprogram og gøre til kulturbærere for hele virksomheden. Jeg glæder mig til at følge de 12 seje medarbejdere det næste års tid.

Rigtig godt nytår!

Mest læste