Gå til hovedsiden

Du siger udgift? Vi siger investering

Alle Visma Consultings ansatte er inviteret på weekendtur til Madrid. Den tre dage lange konference er en hyldest til vores medarbejdere og en investering i forretningens fortsatte udvikling.

Visma Consulting Competence Conference 2018
Visma Consulting Competence Conference 2018 i Madrid

Dette blogindlæg er oversat fra engelsk og oprindeligt udgivet på Visma Corporate Blog

 

Jeg er blevet stillet de her spørgsmål en del gange på det seneste:
I tager 1000 mennesker til Madrid? En hel Visma-division flyves ned for at lytte til populære keynote speakers, gå på sightseeing, lære, lege og feste sammen?

Wow, det er virkelig fedt, men koster det ikke mange penge? Hvordan kan det overhovedet forsvares?

Det er svært at give det korte svar på disse spørgsmål, så…

Først et par facts

Mindre end 12% af de virksomheder, som var på Fortune 500-listen tilbage i 1955, var stadig på listen 62 år senere i 2017. 88% af virksomhederne er enten gået bankerot, er fusioneret med (eller opkøbt af) en anden virksomhed, eller også eksisterer de stadig, men er blot frafaldet pladsen i toppen af Fortune 500. Teknologier disrupter virksomheder og markeder, og (næsten) al information er tilgængelig for hvem som helst — når som helst. Forandring er ikke længere en undtagelse, men derimod en forudsætning i de fleste forretninger — en konstant, der tager til i styrke hver eneste dag. Der er ingen tvivl om at overlevelse og vækst i nutidens erhvervsliv giver andre udfordringer og løsninger end dem man stod overfor tilbage i 1955.

Næsten alt kan blive kopieret eller udkonkurreret. Der er dog én faktor, som forbliver konstant og som bliver vigtigere end nogensinde før i forhold til konkurrencedygtighed; kultur.

I 2014 kårede Merriam-Webster ordet “culture” som årets ord. I 2015 og 2016 var vi vidne til et kraftigt fokusskifte fra forretningsstrategi til organisationskultur, hvor sidstnævnte har fået stor tilslutning i form af likes fra giganter som Google, Apple og Facebook (Leaderonomics, 2016). I 2013 afslørede Gallup forskning, der viser at forretningsresultaterne stiger med 240%, når organisationenerne højner deres kulturelle engagement.

“Toxic culture kills more businesses than recessions” siger Steven L. Blue, CEO og formand for Miller Ingenuity.

“Hvis du ikke er bevidst om din kultur fra begyndelsen kan den hurtig blive en kæmpe belastning i stedet for en fordel, ligesom det skete for Amazon i 2016 eller for kort tid siden for Uber,” siger Greg Besner, tidligere ansat hos Goldman Sachs/Zappos. Desuden, siger han, “bør man ikke delegere kultur til HR-afdelingen, det er nødt til at vær et top down-, buttom up-, over-hele-linjen-, ingen undtagelser-, alle er involveret-initiativ.”

Kultur eksisterer i enhver organisation

Kultur vil blive tilfældigt etableret (det kan enten være med et godt eller skidt udfald) med mindre disse fire faktorer overvejes nøje:

 1. Hav en etableret vision eller formål. Her må man besvare disse spørgsmål: Hvorfor er vi her? Hvad forsøger vi at opnå? Dertil, har vi værdier som stimulerer en adfærd, der truer vores succes? Værdier er kun ord på et stykke papir med mindre folk kender til dem, identificerer sig med dem og demonstrere dem gennem deres adfærd. Først da kan værdierne have indflydelse på samt etablere en attraktiv virksomhedskultur.
 2. Vælg de rette ledere. Ledernes opførsel har en stor indflydelse på de øvrige medarbejderes adfærd. Succes opnås ved at ledere lytter opmærksomt, taler for gennemsigtighed og handler for sammenholdet. Som Blue siger: “Hvis din overordnede ignorerer værdierne, da vil resten af organisationen gøre det samme.”
 3. Hyr de rette medarbejdere. Vælg dem, der i rekrutteringsprocessen viser at de i sandhed vil bidrage positivt til at demonstrere værdierne og styrke kulturen. Dette giver et solidt fundament. Hvis du gør det modsatte, kan det i høj grad skade kulturen.
 4. Definer og arranger arenaer, hvor man kan dele formål, fejre succeser og etablere/styrke relationer. Som beskrevet ovenfor er alle ansvarlige og har ejerskab over kulturen. For at den kan trives og vokse må man samle folk. Interaktion, samarbejde og en følelse af sammenhold er vigtige aspekter i enhver kultur, og der er behov for at disse faciliteres.

At investere i kultur kan have enorm indflydelse på de finansielle resultater.

Forskning beviser gang på gang at stærke virksomhedskulturer bidrager til at tiltrække og holde på talenter, forbedrer samarbejde og synergier, skaber arbejdsglæde, motivation og engagement, reducerer udskiftning og sygedage og forbedrer beslutningstagen. Og øget engagementet hos medarbejderne er stærkt forbundet med øget kundeengagement, som leder til bedre samarbejde og salg samt et reduceret frafald af kunder.

Så, i forhold til mit svar

Visma er en af de mest innovative og succesfulde it-virksomheder i Norden. Vi står således for en væsentlig del af digitaliseringen af Norden. Vi kombinerer de højeste professionelle standarder med en urokkelig kundeværdi. Vi laver skræddersyet software i tæt samarbejde med vores kunder, og vi kan kun skabe værdi og resultater på baggrund af de ansattes dedikation og engagement i både Litauen, Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Der er store fordele ved at skabe en stærk, sammentømret kultur i hvert land. Der er også store fordele ved at skabe selv samme indenfor hvert ekspertiseområde – dvs. for udviklere, ledere, usability professionelle, testere, analytikere, arkitekter, projektmanagere og administrativt personale. Der er dog en endnu større fordel i at bringe os alle sammen som én.

Vi arrangerer en storslået professionel og social konference for at belønne og hylde vores mest værdifulde aktiver; nemlig vores medarbejdere. Desuden investerer vi i en enorm forretningsfordel; vore kultur. Denne “Competence Conference” vil styrke vores følelse af et fælles mål, booste professionalismen, viden og holdånden blandt vores folk, styrke divisionens identitet og gøre os “Better Together”.

Competence Conference 2018 er organiseret som en professionel it-konference, der vægter sociale og inspirerende formål lige højt. Den vil finde sted den 3. til 6. maj 2018 i Marriott Madrid Auditorium Hotel and Conference center i Madrid.

Alle nye ansatte, der rekrutteres indtil midt-april vil blive inviteret til at deltage sammen med os.

Er du interesseret? Se alle åbne stillinger i Danmark her >

Mest læste

 • Visma trækker i trøjen for en god sag

  I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

 • Ret til provision under ferien?

  Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

 • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

  Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.