Gå til hovedsiden

Onboarding – en god start i Visma

At starte i nyt job er en stor mundfuld for de fleste. Læs om Brita Baslunds, lønkonsulent, første tid i Visma.

Bliv lønkonsulent i Visma

At starte i nyt job er en stor mundfuld for de fleste. Den første tid og særligt den første dag på arbejdspladsen er utrolig vigtig. En god oplevelse med en velkomst, der signalerer, at man er ventet og velkommen er meget vigtig for følelsen af at være “havnet” det helt rigtige sted. Og jeg var ikke i tvivl, da jeg trådte ind ad døren hos Visma. Jeg blev mødt af smil og hjælpsomhed og følte mig velkommen og professionelt introduceret fra start.

Selvom det kan synes lidt banalt, så er det de små ting, jeg husker fra min første dag – den hjertelige velkomst i receptionen, buketten på skrivebordet, og ikke mindst nogle særligt imødekommende kolleger. Det er fantastisk, og jeg kan ikke få armene ned – selv ikke den dag i dag.

Flyvende fra start

Allerede den første dag var jeg en del af et veltilrettelagt onboarding-forløb for nye medarbejdere, og her blev jeg godt klædt på til mit fremtidige job hos Visma. Der var afsat tid til at give en god indføring i såvel virksomhedens historie som i de mere forretningsmæssige aspekter og dermed en god grundviden at bygge videre på i mit arbejde. Det nære arbejdsmiljø blev også gennemgået – som f.eks. introduktion til alamsystemet, nøglekort og parkeringskælderen – introduktioner der udgør et betryggende og værdifuldt element i onboarding-processen. Min kontorplads var klar og fungerede og det var samtidigt rart at opleve, at virksomhedens værdier – respekt, innovation, teamånd, kompetence og pålidelighed – stemmer overens med den dagligdag, som jeg oplevede den første dag.

Social integration vs. information

Den sociale integration er utrolig vigtig og det kan være svært at tage initiativet, når man lige er startet i et nyt job. Derfor var det rart at kunne deltage i sociale og faglige aktiviteter fra start, såsom kursus i relevante systemer, workshop og go’ morgenmøder. Sociale og faglige integrationer som disse giver mulighed for hurtigt at danne relationer til sine nye kolleger og skaber en god balance til den megen information og viden, som man som ny medarbejder får i starten.

Jeg er overbevist om at en veltilrettelagt onboarding-proces har en positiv effekt på nye medarbejdere i form af bedre performance, større tilfredshed i jobbet og en hurtigere indlæring. Visma har skabt rammerne for en velgennemført introduktion og jeg føler mig godt klædt på til at skulle fortsætte min karriere i Visma.

Søger du nyt job som lønkonsulent?

Vi søger lige nu flere kolleger til Brita Baslund og resten af vores dygtige lønteam, som hver dag varetager lønadministrationen for talrige store og små virksomheder.

Læs mere og søg stilling

Læs også blogindlægget “Rigtig løn til tiden!” af Susanne Hansen, som har været lønkonsulent i Visma siden 2015. Susanne fortæller om hverdagen som lønkonsulent i Visma, og den er bestemt ikke kedelig!

Læs blogindlæg

Mest læste