Gå til hovedsiden

Er din hjemmeside mobiltilpasset?

I dag bruges smartphones både til informationssøgning og køb på nettet, men de fleste danske hjemmesider er ikke mobiltilpasset – det har katastrofale konsekvenser for de sider!

Mobilpasset hjemmesider

Langt den største del af Danmarks befolkning har i dag en smartphone, hvoraf flere og flere benytter mobilen til informationssøgning, produktsammenligning og køb på nettet. Alligevel er der overraskende nok rigtig mange af de danske virksomheders hjemmesider, der ikke er mobiltilpasset. Er din hjemmeside heller ikke mobiltilpasset? Så er der rigtig dårlig nyt til dig – din side bliver nemlig ikke fundet ved google-søgninger.

Google har ændret kriterierne

Tilbage i april måned indførte Google en ny algoritme, der betyder at hjemmesider som ikke er mobiltilpasset ikke bliver fundet, når man søger fra mobil og tablets. Google straffer altså hjemmesider, som ikke er mobiltilpasset. Læs mere og tjek om din side er mobiltilpasset her >>

Men hvad gør vi så, når så mange bruger internettet som kilde hver eneste dag? Vi mobiltilpasser selvfølgelig vores hjemmesider!

Hvad er en mobiltilpasset hjemmeside?

Mobiltilpasning af en hjemmeside skal gøres, for at siden vises optimalt – også på mobile platformer. Svaret er Responsive design, som betyder at designet på hjemmesiden tilpasser sig den enhed som siden besøges fra – uanset om det er mobil, tablet eller PC. Lad os se på et eksempel fra siden www.visma.dk/software:

– PC & Mac
vismas hjemmeside i desktop-version
– Tablet
vismas hjemmeside i tablet-version
– Mobil
vismas hjemmeside i mobil-version

Som det ses ovenstående bliver blandt anden topmenuen konverteret til et klikbart ikon, hvorfra en dropdown menu kommer frem. Derudover bliver billeder og illustrationer skåret –  alt sammen for at gøre det mere brugervenligt at besøge sitet fra en mobilenhed, samtidig med at google vil belønne dit arbejde med en bedre rangering ved søgninger!

Mobiltilpasset sider giver dig altså

  • En hjemmeside der er enkel at bruge: Intuitiv navigation, kontraster mellem vigtigt og mindre vigtigt indhold og tydelige navigationsknapper øger brugervenligheden på siden.
  • Bedre rangering i Google: Mobiltilpasning er et kriterium for at få en høj rangering ved mobile søgninger.
  • Flere besøgende til din hjemmeside: En bedre rangering er lig med flere besøgende til din hjemmeside!
  • Mere tilfredse kunder: Når dine besøgende eksempelvis ikke skal zoome ind og ud for at navigere på din side, så resulterer det helt automatisk i tilfredse besøgende.
  • Øget salg: Enkel navigation og fremhævning af vigtigt indhold gør det nemmere for dine besøgende at købe direkte fra dit site.

Få en mobiltilpasset hjemmeside

Hos Visma Software tilbyder vi Website- og Webshopløsninger, som er forberedt til at have en mobilvenlig del af din hjemmeside. Kommer besøgende fra tablet eller mobil, vil det responsive design altså helt automatisk gøre, at din side tilpasses enheden. Du skal egentlig bare sørge for, at indhold på din hjemmeside er relevant for dine kunder – og det er virkelig nemt med vores drag’n drop funktionalitet.

En vores brugere, Kviesgalleri, siger om vores løsning:

“Jeg lavede en profil på Visma en aften, allerede efter et par timer havde jeg en hjemmeside med sider, billeder, varekatalog, varebestillingssystemer osv. Virker perfekt! […] Det virker næsten for godt til at være sandt, så enkelt, god pris og fantastisk service!”

Mest læste