Gå til hovedsiden

Er en cloud-løsning sikker?

Sikkerheden omkring cloud-løsninger er et diskussions emne, som debatteres flittigt. Her er vores holdning.

Sikkerhedsproblematikken omkring cloud-løsninger, hvor alt data ligger i skyen (eksempelvis med et regnskabsprogram), er et emne som debatteres flittigt. Ofte konkluderes det, at det er langt mere sikkert at gemme sine data i skyen end lokalt som med de traditionelle IT-løsninger. Dette skyldes at drift, overvågning og sikkerhed varetages af en professionel udbyder. En cloud-løsning er som udgangspunkt standardiseret, hvilket reducerer kompleksiteten i løsningen og dermed bliver den mere sikker og effektiv.

Når små- og mellemstore virksomheder skal vælge IT-system er det helheden, altså både opdatering af softwaren, overvågning og back-up mulighederne i skyen, som frigør både tid, penge og ressourcer.

Med en cloud-løsning får du hele pakken

Hvert år taber et utal af virksomheder betydelige summer på grund af dårlig datasikkerhed, dette indebærer både dataindbrud, tyverier og forsøg på bedrageri. I virksomhedernes lokaler kan computere og harddiske være udsat for eksempelvis tyveri, brand og vandskader.

Med en professionel leverandør af cloud-løsninger vil sikkerhedstiltag blandt andet inkludere en firewall for at hindre udefrakommende i at få adgang, et operationscenter der overvåger softwaren og komponenterne, samt en sikkerhedskopi af data på to forskellige steder.

Køber du en cloud-løsning får du <<hele pakken>> – også sikkerhedsdelen, således at du hverken skal du hverken have kompetencen eller ressourcerne til at drive løsningen eller investere i infrastruktur – leverandøren tager hånd om det hele.

Sådan kan du sikre dig

  1. Hent kun din software fra en anerkendt leverandør du kan stole på
  2. Hold softwaren opdateret, og benyt de automatiske opdateringer når de er tilgængelige
  3. Fjern de browser plug-in du ikke behøver (f.eks. Java)
  4. Tænk over din færd på nettet
  5. Det er let at  forfalske emails, tjek derfor altid links i dine mails inden du klikker på dem.
  6. Passwords bør have mindst 9 tegn og indeholde tal, bogstaver og specielle tegn som #!$
  7. Brug aldrig det samme password til alt

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt en cloud-løsning eller lokalt installeret software er den bedste løsning for dig? Læs vores indlæg <<Cloud eller On-Premise>>

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.