Gå til hovedsiden

Få ansvar som graduate i Visma

Frederik har en bachelor inden for softwareudvikling og en overbygning som webintegrator fra Roskilde Tekniske Skole. Han startede som graduate i Visma Consulting og arbejder i dag som udvikler i C#. I dette indlæg fortæller Frederik, hvorfor han valgte Vismas graduate program. 

Frederik er graduate i Visma
Frederik er graduate i Visma

Hvordan får jeg mon det første job? Hvad er mine muligheder som nyuddannet? Hvordan får jeg job uden mange års erfaring? Er jeg dygtig nok som nyuddannet udvikler? Spørgsmål som disse, og mange flere, fyldte meget hos mig, da jeg skulle finde mit første job efter endt uddannelse. Måske du kender til det? Jeg håber, at min historie kan gøre dig klogere på nogle af dine spørgsmål.

From Zero to Hero

Jeg startede på studiet som softwareudvikler fra scratch; Jeg kunne absolut ingenting inden for programmering. I starten havde jeg svært ved at følge med, fordi niveauet var noget helt andet end gymnasiet. Jeg følte mig ringe – faktisk som et zero. Med tiden og opgaverne kom erfaringen. Det var først omkring mit bachelorprojekt, at jeg indså, at jeg faktisk godt kunne programmere og støbe et stykke software uden andres hjælp.

Efter bacheloren blev jeg optaget på en erhvervsuddannelse som webintegrator på Roskilde Tekniske Skole. Med en tung uddannelse i bagagen oplevede jeg, at fagligheden virkelig blev højnet her, fordi jeg kunne bygge videre på min viden og erfaring fra universitetet. Jeg klarede mig godt og endte med klassens højeste gennemsnit.

Fra eksamenslokalerne til første job

Jeg fik mit første rigtige job et halvt års tid efter, at jeg afsluttede min uddannelse som webintegrator. Det holdt i 2 måneder. Herefter stødte jeg hovedet mod muren med 180 km/t. Jeg følte mig slet ikke dygtig nok og havde svært ved at forstå mine opgaver. Jeg indså derfor hurtigt, at et graduateforløb var vejen frem for mig.

Dagen før åbent hus hos Visma så jeg en annonce på Facebook og tænkte: “Hvorfor ikke?”. Jeg tilmeldte mig og tog til åbent hus. Stemningen til arrangementet var god, bygningen var awesome, og der var mange andre nyuddannede, man kunne tale med. Efter et par samtaler fik jeg jobbet.

Ansvar fra dag ét

Det at have ansvar skal ikke ses som noget negativt. På min uddannelse lærte jeg at tage ansvar for mine opgaver og projekter i forhold til gruppearbejde og stramme deadlines. Men når opgaven var afleveret, og karakteren givet, blev projektet hurtigt glemt igen, for der var ingen der skulle bruge den til noget fremadrettet.

Ansvar i det virkelige liv er noget lidt andet, for her forventer man mere af dig som person. Du får løn ind på kontoen hver måned for et stykke arbejde, men arbejdet i sig selv tjener et større formål. Arbejdet, som du udretter, kan være med til at understøtte andre menneskers arbejdsprocesser eller forandre og forbedre liv. Det er lidt et pres, men på den anden side er det også et kæmpe skulderklap. Med sine skills er man med til at udvikle software, der tjener et højere formål. Dette ansvar har jeg oplevet fra dag ét hos Visma, og det er ret tilfredsstillende at vide, at jeg faktisk er med til at forbedre andre menneskers daglige arbejdsgange.

Den første tid hos Visma

I skrivende stund har jeg arbejdet hos Visma i 2 måneder, hvor jeg udvikler i C#. Jeg synes, det er en stor fordel at være et sted med andre graduates: Vi har et fantastisk sammenhold, og det er en positiv ting, at man kan sparre med andre, som er i samme situation som en selv.

Hos Visma forventes der noget af dig, men det forventes ikke, at man kan løse alle problemer i verden. Sagt med andre ord: Der er plads til at være dig selv, at fejle og blive dygtigere.

Jeg kan varmt anbefale Visma til andre færdiguddannede.

Vil du være en del af holdet?

Er du nyuddannet kandidat med en it-uddannelse eller er du lige ved at færdiggøre dine studier? Så kunne Vismas it-graduate program måske være noget for dig – 12 måneder, fuld løn og garanteret fastansættelse. Vi søger lige nu it-graduates. Der er kickoff i september 2019, men vi ansætter løbende, så send din ansøgning i dag.

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.