Skip to main content

Faglighed er en fest

Og det skal tages bogstaveligt i Visma Consulting. I hvert fald hvis man skal dømme efter vores fagdag her den 20. september, som endte i en fest af den rigtig sjove slags. Se billederne på vores facebook side (under “Billeder”, og nej, der er ikke nogen pinlige billeder… ;-)). Men der var nok også nogle […]

_MG_3261 (1024x683)

Og det skal tages bogstaveligt i Visma Consulting. I hvert fald hvis man skal dømme efter vores fagdag her den 20. september, som endte i en fest af den rigtig sjove slags. Se billederne på vores facebook side (under “Billeder”, og nej, der er ikke nogen pinlige billeder… ;-)).

Men der var nok også nogle rigtig gode grunde til, at festen blev “you know…”. For selve den faglige del af dagen var en fest i sig selv. Vi havde organiseret en hel dag, hvor alle (undtagen få, der havde presserende opgaver) var med til en intern konference med primært eksterne talere, men også nogle rigtig spændende præsentationer af vores dygtige medarbejderes erfaringer fra kundeprojekter eller hobbyprojekter. Det var ikke kedeligt, der var fuld drøn på indlægsholdererne og stor diskussionslyst i salene.

Vi havde først en keynote ved IDC’s Jan Horsager. Den indeholdt de nyeste resultater fra IDCs globale undersøgelse af trends i markedet. Vores egen satsning internt blev smukt underbygget af de globale megatrends: Cloud, Mobility, Social business og Big Data/analytics. Det er vist ikke kun IDC, der lister disse. Én af vores database-hajer, har lige været på JavaOne i San Franscisco – og dér gik temaerne igen.

Vi havde derefter inddelt dagen i tre spor – et teknisk (’cause we love it), et agilt (it’s our world), og ét med andre indlæg. Vi træner ikke kun de tekniske færdigheder i Visma Consulting, men også de menneskelige, som er så vigtige for konsulenter, der interagerer med kunder hele tiden. Så et indlæg om DiSC- personprofiler ved Christel Ladegaard var meget skægt og nyttigt.

Teknikken lavede deep dive i Oracle cloud og Red Hats interessante letvægts-ESB: Camel. Microsofts Azure er vanvittigt spændende for os – vi ser rigtig mange muligheder for vores kunder i denne platform, så dén fik hele armen.

Vores interesse for agile udviklingsmetoder er stor, så det var rigtigt fantastisk at få Jesper Boegs kontroversielle og kompetente erfaringer og Jonas Linds pragmatiske holdning præsenteret. Jesper er en meget brugt underviser og foredragsholder om KanBan og Jonas er tidligere Scrummaster på IO-Interactives engine bag nogle af deres spil (Hitman). Dette sluttede så af med et rigtigt interessant og vidtgående indlæg om, hvad der i virkeligheden kræves af et firma, der vil udmærke sig i den agile udviklingsmetode. Det handler om mennesker og hele måden, hvorpå firmaet er organiseret på og opbygger sine processer. Vi havde hentet Curtis Poe ind fra Paris, og han er et spændende bekendtskab. Curtis har været med til den omfattende udvikling af booking.com.

For et firma som os, er sådan et arrangement en del af vores hverdag – vi skal excellere fagligt og udvikle os hele tiden – og helst sammen. For ellers kan vi ikke levere dybtgående tekniske løsninger i agile projekter. Så den festlige faglighed er vores DNA!

Mest populære