Gå til hovedsiden

Fem gode råd til den nye iværksætter

Sidder du med den gode idé til verdens næste store virksomhed, men ved ikke, hvordan man hopper ud i iværksætterlivet?

bulb on a white background

Februar var en tør måned med hensyn til nye virksomheder, og det er synd, for det er virksomheder med gode ideer, der blandt andet skal trække os det sidste stykke ud af krisen. Mange danskere går rundt med den gode idé, men ved måske ikke hvordan den kan føres ud i livet, og derfor er der her et par gode råd fra direktør for Dansk Iværksætter Forening Jakob Engel-Schmidt til, hvordan du starter din egen virksomhed.

På startvækst.dk, som er Erhvervsstyrelsens iværksætterside, kan man få svar på de mest banale eller komplicerede spørgsmål, og det er et rigtig godt sted at starte. Her får du alt af vide om hvordan man opretter CVR-nummer, hvilket selskabstype du skal vælge og så videre.

Er der kød på din ide?
Når du nu vågner op midt om natten og bare har idéen, så skal du ikke holde den for dig selv. Snak med andre om den, så den meget hurtigt kan skydes ned, hvis den ikke er god, så du ikke spilder hverken tid eller penge på den. Det er meget vigtigt, at du snakker med nogle, som har forretningsmæssig viden. Det kan hjælpe dig med at få ideen ført ud i livet.

Pas på med at være alene
Få dig en partner, hvis du ikke selv har styr på marketing. Er du selv ingeniør på DTU og har opfundet den smarteste ting i verden, så har man de tekniske kompetencer, men du har ikke nødvendigvis evnerne indenfor markedsføring og salg. Det kan altid svare sig at alliere sig med en, som ved noget om de udfordringer, man kan møde.

”Vi plejer at sige, hellere have 20-40 procent af et succesfuldt firma, end 100 procent af en fiasko, så man skal altså ikke være bange for at alliere sig med andre,” siger Jakob Engel-Schmidt til TV2 Finans.dk.

Oversigt over din finansiering
Efterfølgende skal du have styr på din økonomi. Ifølge Jakob Engel-Schmidt er det her langt de fleste danskere støder mod muren i drømmen om deres egen virksomhed, og det er meget vigtigt, at man virkelig har styr på sin finansiering.

”Mit bedste råd er, at man skal have forberedt sig gevaldigt inden man går til banken eller vækstfonden, for får du ikke penge på bordet, så falder langt de fleste ideer til jorden. Det kræver penge, for det kan godt være, at der går et stykke tid, før de første penge kommer ind igen, siger Jakob Engel-Schmidt til TV2 Finans.dk.

Vigtigst af alt: Salg
Det siger lidt sig selv, at grundidéen med enhver virksomhed er at sælge dit produkt eller ydelse. Derfor er det også det vigtigste punkt på listen, og det vil gå galt for dig, hvis du ikke får lavet en salgsplan og hurtigt kommer i gang med salgsprocessen.

Du skal være stærk
Et sidste råd fra direktøren fra Dansk Iværksætter Forening er, at du skal være stærk i troen på dit produkt. Du kommer til at have mange søvnløse nætter, specielt i starten.

”Du kommer til at opleve otte eller ni nej’er, før du får et ja i forbindelse med din virksomhed. Det er hårdt arbejde fra dag ét, og du risikerer at arbejde et år eller to før du får succes. Hvis du er en person, som har det svært med modgang, og som ikke er klar til at arbejde til en latterligt lav løn i starten, så find dig noget andet at lave, siger Jakob Engel-Schmidt til TV2 Finans.dk.

Kilde: Finans.tv2.dk

Mest læste