Skip to main content

Graduate program

Jeg startede som konsulent, hos Visma Consulting den 1. september 2012. Jeg var blevet lovet et afvekslende job, med faglige udfordringer og samtidig kundekonkakt. Allerede i løbet af et meget indholdsrigt introforløb, blev jeg allokeret til et projekt.  Dette projekt omhandlede vedligeholdelse og videreudvikling af en eksisterende løsning. I forbindelse med tilknytning til projektet, blev […]

Jeg startede som konsulent, hos Visma Consulting den 1. september 2012. Jeg var blevet lovet et afvekslende job, med faglige udfordringer og samtidig kundekonkakt. Allerede i løbet af et meget indholdsrigt introforløb, blev jeg allokeret til et projekt.  Dette projekt omhandlede vedligeholdelse og videreudvikling af en eksisterende løsning. I forbindelse med tilknytning til projektet, blev jeg også tildelt en mentor. Selv om det var noget tid siden jeg havde skrevet kode, gik det hurtigt med at komme ind i det igen. Dette skyldes i høj grad det tætte samarbejde med min mentor, som har givet mulighed for meget faglig sparring.

Jeg nåede imidlertid kun at være tilknyttet dette projekt i 2 uger, da planerne pludseligt blev ændret. Grunden til dette var, at en kunde ønskede en konsulent til at hjælpe med færdiggørelsen af en større webportal. De krav som kunden havde til den givne konsulent, viste sig at matche min mentor. Kunden valgte så at tage både min mentor og jeg med på projektet.

Webapplikation

Det at udvikle webapplikationer viste sig dog at være mere avanceret end, hvad jeg tidligere havde beskæftiget mig med gennem mit studie. Der var mange nye teknologier at holde styr på. Herunder hvordan styres interaktionen på en webapplikation gennem diverse cs, ascx, ascx.cs, js-filer og webservices. Derudover skal den rigtige syntaks benyttes og det vigtigste er, at det som udvikles er fleksibelt, samt nemt at vedligeholde og videreudvikle. Der gik noget tid før jeg havde styr på, hvordan det hele hang sammen.

Gennem projektet har jeg stiftet bekendtskab med flere spændende teknologier og projekter. En af disse teknologier er Knockout.js. Knockout bygger på MVVM-mønsteret, og er et bibliotek som sikrer at User Interfacet er bundet op til en datamodel. Det har været spændende at få lov til at arbejde med sådanne nye aktuelle teknologier.

Levede Nyt krudt op til forventningerne?

I forhold til hvad jeg var blevet stillet i udsigt i forbindelse med ansættelsen, er jeg blevet meget positivt overrasket. Jeg havde ikke regnet med at blive placeret i et eksternt projekt hos en kunde, allerede efter 6 uger. Jeg synes det har været udfordrende med den store afveksling i arbejdsopgaver og steder- det viser, hvor spændende og uforudsigeligt et job som konsulent kan være.

Det er utroligt motiverende, at man efter kun at have været tilknyttet et projekt et par måneder, føler at man kan udføre opgaver og indgå i faglige dialoger og diskussioner omkring løsninger. Det har været et intenst forløb, hvor jeg har ”haft fingrene” i mange forskellige teknologier, og har arbejdet med de forskellige elementer, som et it-udviklingsprojekt gennemgår.

Mest populære