Gå til hovedsiden

Hvad kan mobile applikationer gøre for forretningen?

Den mobile udvikling bringer avanceret teknologi ned i øjenhøjde, og ud hvor vi har brug for den. De mobile applikationer giver os muligheder for at understøtte forretningsprocesser, som tidligere krævede store investeringer. Men hvordan kommer man fra behov til færdig mobil applikation?

Start med den gode idé
Gå efter den forretningsidé som kombinerer de teknologiske muligheder med brugernes adfærd. Erfaringsmæssigt handler den gode idé ofte om behovet for selvbetjening, digitale registreringer af observationer beriget med data i form af billede- og GPS-oplysninger, adgang til organisationens forretningssystemer eller informationer der situations- og positionsafhængigt skubbes ud i realtid til brugerne.

Teknologien giver nye muligheder
Med mobile applikationer kan vi nå ud til borgere og kunder i den kontekst de befinder sig  i, dette giver en helt ny frihed, som brugerne i stigende grad efterspørger, men de mobile applikationer kan ikke kun anvendes i relation til borgerservices og services mellem virksomheder og kunder, de mobile services vil fremadrettet også blive et vigtig værktøj i optimering af forretningsprocesser og måden vi arbejder på i vores virksomheder, både indenfor den offentlige og private sektor.

Kom godt fra start
Når ideen til et mobilt projekt, en smartphone app eller mobil service planlægges, er der mange overvejelser og spørgsmål, som skal stilles undervejs, hvis man i sidste enden ønsker en mobil succes, skal der gøres mange tilvalg og fravalg. Som minimum bør du i dit projekt overveje og tage stilling til nedenstående.

 • Hvordan ser forretningsmodellen ud?
 • Er der en positiv businesscase?
 • Hvem er brugerne, og hvordan er deres adfærd i forhold til eksisterende services?
 • Hvordan anvender det planlagte brugersegment mobile services?
 • Hvordan kan vi inddrage og udnytte teknologien fuldt ud (GPS, gyroskop, kamera, lyd, video)?
 • Hvad gør dine konkurrenter og hvordan gør vi det bedre?
 • Hvilke muligheder er der og hvordan beskytter vi data?
 • Hvornår bruger man native versus web applikationer?
 • Hvordan får man distribueret de mobile applikationer?
 • Hvordan kan man inddrage sociale medier og tjenester?

Innovationsworkshop
Hos Visma rådgiver vi om idéprocessen med udgangspunkt i de mange praktiske erfaringer, vi har med at udvikle Apps. Vi faciliterer også gerne en workshop, hvor vi inspirerer jer og sammen identificerer de gode idéer til mobile applikationer, som prioriterer efter forretningsmæssig værdi.

Har du lyst til at få mere af vide om os eller vores innovationsforløb, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt:
Esben Emborg
esben.emborg@visma.com

Mest læste

 • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

  Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.

 • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

  Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.