Gå til hovedsiden

Nu er der snart ikke flere it-analfabeter

I tidligere år har vi gang på gang måtte høre og læse om de mange danske it-analfabeter, som slet ikke var parate til at bruge it i det omfang, der er nødvendigt i et moderne samfund.

I tidligere år har vi gang på gang måtte høre og læse om de mange danske it-analfabeter, som slet ikke var parate til at bruge it i det omfang, der er nødvendigt i et moderne samfund. F.eks. It-analfabeter står i vejen for højhastigheds-vision.  Nu er der endelig gode – og i mine øjne mere korrekte – nyheder om danskernes it-evner.

Eurostat, EU’s store talknusere, har undersøgt europæernes brug af internettet til forskellige formål og beskrevet det i rapporten Internet use in householdsand by individuals in 2011.

Blandt rapportens mange tal vil jeg gerne fremhæve følgende:

Antal personer, der aldrig har brugt internettet:
Gennemsnit i EU: 24%
Danmark: 7 % (3.plads)

Antal personer, der har brugt internettet til at købe varer til privatforbrug inden for de seneste 12 måneder:
Gennemsnit i EU: 58%
Danmark: 77% (2.plads)

Antal personer, der har benyttet sig af offentlig selvbetjening inden for de seneste 12 måneder:
Gennemsnit i EU: 28%
Danmark: 70% (1.plads)

Ovenstående tal – og rapporten i øvrigt – giver et billede af Danmark som værende en nation, hvor det bestemt ikke længere giver mening at problematisere et stort antal it-analfabeter. Hvor er det godt, tillykke Danmark!

At have kompetente og it-parate borgere er selvfølgelig en væsentlig forudsætning for den videre digitalisering af Danmark for både virksomheder og myndigheder. Med de nye tal in mente betyder det, at vi alle kan løfte ambitionsniveauet lidt igen og fortsætte med at have en førerposition med at udvikle og benytte innovative it-løsninger.

Mest læste