Gå til hovedsiden

Iværksætteri i en krisetid

Frygten for konkurs, manglende indkomstsikkerhed og tab af privat ejendom afholder mange fra at starte virksomhed, med der er brug for Jer iværksættere! Vi giver derfor gode råd om krisehåndtering til din virksomhed.

Gode råd om krisehåndtering til din virksomhed
Frygten for konkurs, manglende indkomstsikkerhed og tab af privat ejendom afholder mange fra at starte virksomhed. Det er vigtigt at du i en krisetid er opmærksom på faresignalerne og tidligt søger hjælp.

Der er brug for Jer iværksættere! I skaber arbejdspladser og vækst. Vi har derfor opstillet nogle gode råd omkring krisehåndtering.

Søg rådgivning allerede ved de første krisetegn
Er din virksomhed i krise, har du brug for folk udefra, som kan rådgive og guide dig igennem vanskelighederne. Det gælder ikke mindst, hvis risikoen for konkurs er overhængende.
Konkurslovgivningen er kompleks, og det kræver juridisk indsigt at afgøre, hvilken vej, der er bedst at følge for en kriseramt virksomhed. Med professionel hjælp og fornuftig handling i tide, øges chancerne for at styre virksomheden igennem krisen, og skabe fornyet vækst.

Early Warning
Early Warning der blev etableret i 2007, tilbyder fortrolig, uvildig og gratis hjælp over hele landet til virksomheder i krise. Early Warning ordningen har, indtil videre hjulpet over 3000 virksomheder med at håndtere økonomiske vanskeligheder. Konceptet består af et korps af ca. 100 frivillige, der hver dag hjælper danske virksomheder med at lukke eller vende udviklingen inden de menneskelige og økonomiske omkostninger bliver for store.
Du kan kontakte Early Warning hos ét af de fem regionale væksthuse. Konsulenten vil så vidt muligt besøge dig i din virksomhed for at skabe overblik over den økonomiske situation, og indlede en screening af virksomhedens krisetegn. Sammen lægger I derefter en plan. Læs mere om Early Warning »

Erhvervs- og Byggestyrelsen har derudover opstillet nogle af de vigtigste krisetegn

“De røde lamper:”
– Omsætningen falder
– Indtjeningen falder
– Kassekreditten vokser
– Banken forlanger øget sikkerhed
– Problemer med afregning over for SKAT

Gældssanering – mulighed for en ny start
Muligheden for at afvikle gælden er noget af det vigtigste for iværksættere, der er endt i en konkurs. Er risikoen for at hænge fast i en årelang gæld for stor, kan det hæmme lysten at starte en ny virksomhed. Man kan ansøge om gældssanering trods uafklarede økonomiske forhold.
Se mere om, hvordan du søger om gældssanering på www.domstol.dk »

Derudover blev der i maj vedtaget en lov, der gør det muligt ved udgangen af 2013 at stifte et iværksætterselskab. Selskabsformen indebærer, at iværksættere kan starte egen virksomhed med en startkapital på kun én krone. Du undgår på denne måde at sætte hus og bil på spil.

God vind!

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.