Gå til hovedsiden

Kreativitet er drivkraften!

Ifølge Martin Prosperity Institute er drivkraften for verdens økonomier enkel. Det er kreativitet. Og der er samtidig en tæt forbindelse mellem kreativitet, fremskridt, udvikling og ’lykke’ i landene rundt omkring i verden.

I en ny undersøgelse har instituttet rangeret 82 lande – for deres kreativitet. Hvert land er blevet indekseret i Global Creative Index (GCI), hvilket er baseret på tre faktorer: Hvor teknologisk kyndige er det pågældende lande? Hvordan er standen af landets arbejdsstyrke? Og hvor åbent er landet over for nye ideer.

Vi danskere er endt på en 4 plads. Vi scorer høje karakterer på talent og teknologi. I mens ligger svenskerne på en 1. plads.

Overraskende er det måske, at BRIC landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) ikke rangerer højere end en hhv. 31, 46, 50 og 58 plads. Men kan vi tillade os at hvile på laurerbærene?

Hvad mener du om Danmarks 4. plads, og hvad kan og skal vi gøre bedre?

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Martin Prosperity Institute »

Mest læste

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.