Kreativitet er drivkraften!

Ifølge Martin Prosperity Institute er drivkraften for verdens økonomier enkel. Det er kreativitet. Og der er samtidig en tæt forbindelse mellem kreativitet, fremskridt, udvikling og ’lykke’ i landene rundt omkring i verden.

I en ny undersøgelse har instituttet rangeret 82 lande – for deres kreativitet. Hvert land er blevet indekseret i Global Creative Index (GCI), hvilket er baseret på tre faktorer: Hvor teknologisk kyndige er det pågældende lande? Hvordan er standen af landets arbejdsstyrke? Og hvor åbent er landet over for nye ideer.

Vi danskere er endt på en 4 plads. Vi scorer høje karakterer på talent og teknologi. I mens ligger svenskerne på en 1. plads.

Overraskende er det måske, at BRIC landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) ikke rangerer højere end en hhv. 31, 46, 50 og 58 plads. Men kan vi tillade os at hvile på laurerbærene?

 

Hvad mener du om Danmarks 4. plads, og hvad kan og skal vi gøre bedre?

 

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Martin Prosperity Institute »

Klaus Kristensen er løsningsarkitekt hos Amesto Solutions. I sit arbejde fokuserer han på at udfordre og ”provokere” virksomheder i hele Danmark, primært i engros-/grossistbranchen. Målet er, at virksomhederne får øjnene op for nye og mere omkostningsbesparende processer via moderne ERP-systemer, som skaber en højere effektivitet. Med mere end 20 års erfaring med rådgivning og implementering af administrative løsninger kan han give kunderne en kærkommen ”provokation” med på vejen, så de tænker i mere effektive processer/systemer. For at kunne yde kunderne en optimal rådgivning følger han nøje med i udviklingen i branchen og bidrager med nye tiltag. Klaus administrerer blandt andet en større erfa-gruppe for grossister, hvor han er i tæt dialog med kunder og producenter, så han altid er opdateret om nye udfordringer/løsninger på markedet. Klaus er HD i informatik og økonomistyring.