Gå til hovedsiden

Mange indgange til job i Visma Consulting

Min karriere i Visma Consulting startede med et spændende praktikforløb i 2011, hvor jeg fik til opgave at bygge en simulator af en Inmarsat-C Transceiver. Her stiftede jeg bekendtskab med interfacing via Seriel forbindelse i Java og manipulering af streams på bit-niveau. Jeg prøvede også for første gang, at styre et projekt via Scrum-metoden, hvor jeg holdte daglige standup møder med min mentor, havde sprintplanning hver anden uge med user stories nedbrudt til tasks, og holdt styr på fremgangen i projektet via burndown charts.

Efter min praktik blev jeg ansat som studentermedhjælper på et selvbetjeningsprojekt for Pensionsstyrelsen, hvor jeg specialiserede mig i Behavior-driven Development både i projektet, hvor jeg gik i dybden med den praktiske implementering og gennem mit eksamensprojekt hvor jeg udforskede de teoretiske sider.

Da jeg havde færdiggjort mit eksamensprojekt blev jeg tilbudt fastansættelse i Visma Consulting og at blive en del af det nystartede Graduate Program. I Graduate Programmet blev vi introduceret til firmaet gennem præsentationer fra ledelsen, samt en masse projektledere og specialister inden for hver deres felt der sammen repræsenterer Visma Consultings kernekompetencer. Det var meget spændende og gav et godt overblik over firmaet og ens muligheder for at dyrke forskellige faglige kompetencer. Som en del af Graduate Programmet rejste vi også til Oslo, for at bliver introduceret til resten af Visma koncernen og møde deltagerne i det norske graduate program. Det var rigtig sjovt og var en kombination af øvelser og foredrag der gav os faglig indsigt og gav os en mulighed for, at lære hinanden bedre at kende. Det er dejligt at kunne sparre med andre der også er nye i konsulentbranchen og ligesom en selv prøver, at finde ud af, hvordan man kan bruge de teoretiske færdigheder man har lært på universitetet i praksis.

I dag er jeg på et nyt selvbetjeningsprojekt for Sundhedsstyrelsen, hvor jeg får lov at bruge en masse af de kompetencer, som jeg har lært i Visma Consulting gennem de sidste to år. På den tekniske side benytter vi Java, Spring og JSP til at udstille en webgrænseflade, behandle XML og integrere med adskillige legacy systemer der viderebehandler data. Projektmetoden er Scrum som giver os overblik, forudsigelighed og gør at vi konstant kan se at vi kommer tættere på målet.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.