Gå til hovedsiden

Mød en graduate – del 2

Jeg blev ansat hos Visma i august gennem graduate programmet og var tilknyttet Advanced Analytics gruppen de første tre måneder, men nu arbejder jeg til daglig hos Natur- og Erhvervsstyrelsen(NAER), hvor jeg arbejder med at lave ETL løsninger.

Hvad laver du hos Visma?

Der startede jeg for cirka en måned siden.

Hvad er din fortrukne arbejdsopgave?

Det jeg synes er spændende, er at blive stillet over for et nyt projekt eller en ny arbejdsopgave, som er anderledes i forhold til den forrige. Arbejdsopgaver, som kræver analytiske evner, gerne matematiske, synes jeg er spændende. Arbejdet har spændt vidt. Jeg har lavet alt fra at sidde og programmere i diverse udviklingsmiljøer, til at prøve på at sætte Hadoop op på fire computere, så de kunne arbejde sammen. Udover det har jeg været med til at teste et ansigtsgenkendelsesprogram, hvor man bogstavlig talt går rundt i lokalet, og prøver på at blive genkendt af et kamera, som arbejder sammen med ansigtsgenkendelsesprogrammet.

Arbejdet hos Visma har også betydet, at jeg har skulle sætte mig ind i forskellige teknologier heriblandt Hadoop og Map Reduce. For mig vækker det en nysgerrighed at skulle blive ved med at uddanne sig og lære nye teknologier, for at kunne løse forskellige problemstillinger. Nysgerrigheden er noget, som jeg har taget med mig fra mit studie, hvor det ofte krævede, at man skulle tænke kreativt og bruge eksisterende teknologier på nye måder.

Udfordringen i at skulle lære noget helt nyt er også noget der gør det sjovt at arbejde. Som f.eks. da jeg skiftede fra sidde i Visma ude i Lyngby til at arbejde hos NAER. Det var til at starte med en stor udfordring at skulle skifte arbejdsplads og kollegaer da jeg kun havde været ansat i tre måneder. Det viste sig hurtigt at jeg nemt faldt til i mine nye omgivelser inde ved NAER. Jeg følte mig hurtigt velkommen iblandt mine nye kollegaer, fordi man bliver mødt af godt kollegaskab, som gør det sjovt at møde på arbejdet hver morgen.

Hvordan kobler jeg det, som jeg lærte fra studiet til mit arbejde, og hvordan kan det bruges fremadrettet?

I mit speciale havde jeg mulighed for at udvikle optimeringsalgoritmer ved hjælp af parallelprogrammering. De to emner, optimeringsalgoritmer og parallelprogrammering, er i sig selv ikke nye, men stærkt nørdet. Kombinationen af disse er forholdsvis ny og er stadig i udvikling. Det som jeg tog med mig var evnen til at se på nye kombinationer af teknologier og mulighederne i disse. Det oplevede jeg især i starten af min ansættelse, hvor jeg arbejdede med ansigtsgenkendelse. Her oplevede jeg at kunne bidrage med et andet perspektiv som gjorde at projektet udviklede sig.

Generelt synes jeg, at alt alle de arbejdsopgaver jeg kommer i nærheden af, er spændende og man får også lov til at prøve forskellige ting af. Dermed sagt er det også de kollegaer, man får lov til at arbejde sammen med, der gør det sjovt at møde på arbejde.

Læs mere om vores graduate-program.

Mest læste