Gå til hovedsiden

Nutidens rekruttering

HR besidder en særdeles vigtig opgave i at få fat i de rigtige medarbejdere – og ikke mindst også i at fastholde dem. Heri ligger et arbejde, som også kræver et kendskab til relevante kandidaters behov og præferencer, når det kommer til valg af arbejdsplads.

(Dette er et uddrag af et længere blogindlæg)

Hvilken ressource er organisationens vigtigste?

Nogen vil måske svare: teknologien. Den er også så småt begyndt at overtage flere og flere af vores opgaver. Vi er dog ikke kommet dertil, hvor teknologien helt har overtaget vores job. Vores svar til spørgsmålet er, at medarbejderne stadig er og fortsat vil være organisationens vigtigste ressource.

HR besidder derfor en særdeles vigtig opgave i at få fat i de rigtige medarbejdere – og ikke mindst også i at fastholde dem. Heri ligger et arbejde, som også kræver et kendskab til relevante kandidaters behov og præferencer, når det kommer til valg af arbejdsplads.

Noget der i dag har betydning for rekrutteringen, er:

  • Beskæftigelsen, som er i top – hvilket har skabt et fald af ledige ressourcer på arbejdsmarkedet
  • Hyppigere jobskifte – der søges nye udfordringer som aldrig før

Men hvordan sørger vi så for, at vi finder og fastholder de helt rigtige medarbejdere, når tilgængeligheden til dem er blevet svære og kravene til arbejdspladsen større? Det er der nok ikke et entydigt svar på – men vejen til de rigtige medarbejdere kan uden tvivl effektiviseres.

I dette blogindlæg får du tre essentielle rekrutteringstendenser, som lever op til nutidens arbejdsmarked:

  • Rekrutteringsoplevelsen er vigtigere end aldrig før
  • Ny generation – nye krav til arbejdsmarkedet
  • Show it – don’t tell it

Du kan læse meget mere om de tre rekrutteringstendenser i det fulde blogindlæg: her.

Mest læste