Gå til hovedsiden

Nye satser for kørselsfradrag 2016

Det er i Skatterådet fastsat nye satser for 2016. Vi opdaterer dig på satserne og reglerne for kørselsfradrag.

Kørselsfradrag (befordringsfradrag) 2016

Hvert år fastsætter Skatterådet satserne for kørselsfradrag (befordringsfradrag). Disse satser bliver fastsat ud fra, hvad det koster at holde bil. I beregningen indgår udgifter til brændstof, dæk, vedligeholdelse og forsikring, årlig ejerafgift, værditab, vask m.v.

Satserne er i år blevet nedsat, og det skyldes at rådet har indregnet, at flere biler kører længere pr. liter brændstof, og at ejerafgiften deraf også er nedsat.

Kørselsfradrag (Befordringsfradrag) 2016

Alle som har mere end 12 km fra deres hjem til arbejde, kan få et dagligt kørselsfradrag (befordringsfradrag). Det spiller ingen rolle, hvilket transportmiddel der benyttes, og hvad selve udgifterne til transporten er. Dog må transporten ikke være betalt af din arbejdsgiver.

Det nye fradrag for 2016 er lavere end i 2015. Du kan se en oversigt her:

0-24 km.Intet fradrag
25-120 km.1,99 pr. km.(2015; 2,05 pr. km.)
Over 120 km.1,00 pr. km. (1,99 i udkantskommuner)(2015: 1,03 pr. km.)

Hvis din transport til arbejde derudover indeholder en tur over bro, så får du yderligere følgende fradrag pr. tur (bemærk at transportmiddel her er afgørende for fradraget):

TransportmiddelEkstra fradrag pr. tur
Storebælt
Bil/ motorcykel
Tog/ offentlig transport
Bil/ motorcykelTog/ offentlig transport
110 kr.
15 kr.
110 kr.15 kr.
Bil/ motorcykel
Tog/ offentlig transport
110 kr.
15 kr.
Øresund
Bil/ motorcykel
Tog/ offentlig transport
Bil/ motorcykelTog/ offentlig transport
50 kr.
8 kr.
50 kr.8 kr.
Bil/ motorcykel
Tog/ offentlig transport
50 kr.
8 kr.

Kører du erhvervsmæssigt i din egen bil?

Hvis du kører erhvervsmæssigt i din egen bil, kan din arbejdsgiver vælge at udbetale skattefrit kørselsgodtgørelse efter nogle faste satser. Reglerne for skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil er uændret, men satserne for godtgørelse er faldet i 2016. Se satserne her:

Satser 2016Satser 2015
Kørsel (bil eller motorcykel) op til 20.000 km./år3,63 kr./km3,70 kr./km
Kørsel (bil eller motorcykel) ud over 20.000 km./år1,99 kr./km2,05 kr./km
Kørsel på egen cykel, knallert eller EU-knallert0,52 kr./km0,52 kr./km

Din arbejdsgiver kan vælge at bruge højere eller lavere satser (bemærk dog at hvis satsen er højere, er beløbet skattepligtigt). Skat præciserer at erhvervsmæssig kørsel er:

  • Kørsel mellem hjem og arbejdsplads i højst 60 dage inden for 12 måneder (60 dages-reglen)
  • Kørsel mellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver i egen bil
  • Kørsel inden for samme arbejdsplads i egen bil
  • Arbejdsgiveren skal indberette den skattefri kørselsgodtgørelse

Tjek din årsopgørelse

Det er ikke altid at dit kørselsfradrag automatisk er med på din årsopgørelse, derfor skal du tjekke op på det, når du får din årsopgørelse.

Derudover udregner SKAT dit kørselsfradrag ud fra, at du har 216 arbejdsdage (svarer til 6 ugers ferie og 6-8 hverdage ekstra uden kørsel). Hvis du har arbejdet mere eller mindre end de 216 dage, eksempelvis grundet sygdom eller hjemmearbejdsdage, skal du rette det til i din årsopgørelse.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.