Gå til hovedsiden

Sådan undgår du dårlige betalere

For at din virksomhed skal klare sig godt, er det vigtigt at have styr på virksomhedens økonomi. Det betyder blandt andet, at du bør sikre optimale aftaler med kunder og leverandører, og at du styrker dit cash flow ved at have en effektiv debitorstyring.

Det er ydermere en god idé at have nogle gode interne procedurer for at sikre et godt betalingsforløb og gode rykkerprocedurer.

Likviditet er nøglen til at opnå en sund og sikker drift. Har du ingen likviditet, har du ikke penge til den løbende drift. Vi har udarbejdet et fact-sheet, hvor vi har samlet nogle tips til, hvordan du undgår dårlige betalere og sikrer en bedre likviditet for din virksomhed.

Her er nogle af de spørgsmål, du får svar på, i vores fact sheet:

  • Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg inddriver penge fra debitorer?
  • Hvordan kan en god rykkerprocedure se ud?
  • Hvad skal en rykker indeholde?
  • Hvad er forskellen på det åbne og lukkede register i RKI?
  • Hvad er et betalingspåkrav, og hvordan kan jeg bruge det?

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.