Gå til hovedsiden

Skattekonto til alle virksomheder

Det er blevet lettere som virksomhed, at få et overblik over alle mellemværender med SKAT. Alle virksomheder med et CVR eller SE nummer har fået en skattekonto.

Det er blevet lettere som virksomhed, at få et overblik over alle mellemværender med SKAT. Alle virksomheder med et CVR eller SE nr. har fået en skattekonto. Skattekontoen viser en online opgørelse over den enkelte virksomheds indberetninger og opkrævninger, samt ind – og udbetalinger til og fra SKAT.

SKAT peger på forhold, som du bør være opmærksom på:

1. Saldoen er ikke opdateret
Der kan være poster på din skattekonto, som endnu ikke er opdateret. SKAT arbejder på at opdatere skattekontoen hurtigst muligt.

2. Indberet og betal som du plejer – men brug den nye betalingslinje
Du finder din virksomheds nye betalingslinje og kreditornummer i skattekontoen, når du er logget på TastSelv Erhverv. Indberetninger og betalinger foretages stort set som de plejer, men du skal bruge den nye betalingslinje, som kommer frem på kvitteringsbilledet, når du har indberettet. Har du en gammel betalingslinje gemt i din netbank eller et gammelt kreditornummer i dit økonomisystem, skal du erstatte disse med den nye betalingslinje og kreditornummer.

3. Du kan ikke øremærke indbetalinger til at dække bestemte poster
Poster, hvor betalingsdagen er overskredet, bliver altid dækket først. Derfor anbefaler SKAT også, at du logger på TastSelv Erhverv regelmæssigt for at afstemme din skattekonto.

4. Betal tidligst fem hverdage før sidste betalingsdag
Hvis du betaler tidligere end fem hverdage før sidste rettidige betalingsdag, kan din betaling blive sendt retur. SKAT anbefaler derfor, at du betaler til sidste rettidige betalingsdag eller tidligst fem hverdage før sidste rettidige betalingsdag. På skattekontoen kan du selv justere, hvor mange penge, du ønsker, skal blive på skattekontoen ved enten at hæve eller sænke din udbetalingsgrænse.

5. Dag-til-dag renter
I stedet for en månedsrente vil renter fremover blive beregnet som saldorenter. Det vil sige, at du kun betaler renter for de dage, der er et udestående. I praksis vil det sige, at der en gang om måneden tilskrives dag-til-dag-rente med en fælles rentesats og renters rente.

Satsen ligger fra 1. august 2013 på 0,7 procent om måneden.

Fakta om skattekontoen
Du finder din virksomheds skattekonto i TastSelv Erhverv.
Du har en skattekonto pr. CVR-nummer eller SE-nummer Hvis din virksomhed har flere SE-numre, har du altså en skattekonto for hvert SE-nummer.

Læs mere om skattekontoen på SKAT’s hjemmeside.

Kilde: www.skat.dk

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.