Gå til hovedsiden

Vær glad for at banken sagde nej! 3 gode grunde. 

Er du en af de mange iværksættere, som optimistisk er gået i banken med din forretningsplan under armen, i håbet om at gå derfra, med kapital til at finansiere din drømmevirksomhed?

Gik du så også skuffet fra mødet, med besked om, at banken ikke kunne hjælpe?

I så fald skal du ikke være ked af det. Der findes nemlig en alternativ måde, at skaffe kapital til din startup på. En måde som (måske) er en meget bedre løsning for dig og dit firma.

Det hepper jeg i hvert fald på, at det er. 👏

Nå. Men her er de 3 ret så gode årsager til, at du skal være glad for bankens nej tak.

  1. Kloge penge er bedre end almindelige penge

    De som er ‘’heldige’’, at låne penge i banken til deres startup, bliver oftest godkendt af følgende årsager: Friværdi i boligen, en kautionist, dokumenteret omsætning/overskud i en allerede eksisterende virksomhed, eller også kan de stille sikkerhed i nogle virksomhedsaktiver.

    Banken kigger altså slet ikke på potentialet i din ide, men vurderer blot ud fra et rent økonomisk perspektiv, om de kan få deres penge igen, hvis noget skulle gå galt.

    Hvis du pitchede samme forretningsplan over for en investor, så ville han / hun have en helt anden risikovillighed, ift. jeres fælles mål om, at bygge virksomheden op til succes. Du vil altså med en investor på holdet, få feedback og oftest meget værdifuld sparring, i og med at investorer typisk har meget viden indenfor det felt de investerer i.

  2. Du slipper for sure renter

    Har du lavet en aftale med banken, så skal du tilbagebetale lånet via afdrag + mega sure renter. 😬 Du er sikkert enig med mig i, at det ikke er det fedeste i verden, og noget du godt kunne være foruden – i og med at det godt kan løbe op i at blive en dyr fornøjelse.

    Med en investor ombord i virksomheden, slipper du helt for sure renter.

    I stedet skal du godt nok afgive en aftalt procentdel af din virksomhed, for det kapitalindskud investoreren bidrager med.

    Men hey! Som eksempel, så husk på: Det er langt bedre at eje 80% eller mindre, af en virksomhed, der sammen med den rigtige investor, kan løftes til en kæmpe succes, end at eje sin egen virksomhed 100%.

  3. Banken har intet netværk

    Du er sikkert enig med mig i, at et godt netværk er noget af det vigtige i 2020, hvis man altså gerne vil nå langt med sin virksomhed.Selvom din bankrådgiver sikkert er sød og venlig, så har han / hun højst sandsynligt hverken erfaring indenfor at drive egen virksomhed, eller at skabe et netværk i den branche du arbejder i.

    Har jeg overtalt dig til, at se dig omkring efter en investor? Så kan du med fordel gå efter en, som netop har erfaringen og ikke mindst netværket i den branche du bevæger dig i.Det vil spare dig mange ressourcer og penge!

Jeg håber, at ovenstående har givet dig blod på tanden ift. at finde en investor, og lade dit afslag i banken være fortid.

Der findes absolut ingen risikovillighed i bankverdenen, så selvom du har fået et afslag, så betyder det ikke nødvendigvis at din ide er dårlig!

TIP! Vidste du, at serieiværksætterne / investorerne Nicolai Frisch og Martin Thorborg har startet investorportalen Capino? Her kan du nemt lægge dit pitch online, og skabe kontakt til investorer, långivere og rådgivere.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.