Gå til hovedsiden

Vinderen af Væxtfaktor er fundet

Efter at jagten på talenter har stået på i flere måneder, blev vinderen onsdag aften fundet i konkurrencen “Væxtfaktor 2012”, som DR’s Magasinet Penge på DR1 og Mandag Morgen har stået bag. Vinderen blev virksomheden Daintel, der har udviklet et specielt journalsystem til hospitaler.

Daintel udvikler og forhandler et brugervenligt og intuitivt informationssystem til intensivafdelinger på hospitaler. Programmerne giver læger og sygeplejersker et særligt overblik over patientforløb, medicin og data generelt. For nylig fik virksomheden prisen som Europas bedste digitale løsning til intensivafdelinger.

Deltagerne i Væxtfaktor blev bedømt ud fra dommernes vurdering af, om virksomhederne har en vækstidé, en stærk forretningsplan, og om deres koncept er unikt med potentiale for vækst. Alt sammen med henblik på at finde en vinder, der kan være rollemodel for andre danske vækstvirksomheder.

Præmien til vinderen af Væxtfaktor 2012 er 250.000 kr. til konsulentbistand, 175.000 kr. kontant samt 75.000 kr. til deltagelse i årets europæiske Meet The Dragons event i Holland, hvor virksomheden får mulighed for at pitche sin forretningsidé for internationalt førende investorer. Meet The Dragons er en del af den globale iværksætter uge i uge 46.
Tilmeldingen til Væxtfaktor-konkurrencen tyder på, at der er masser af virksomheder med vokseværk.

Hele 258 virksomheder havde tilmeldt sig og langt de fleste har stort potentiale. Sidste år, som var første år, var der 50 tilmeldte, så i år er antallet af tilmeldte femdoblet.

”Det er fedt at mærke alt det, der sker udenfor Storkøbenhavn. Der sker altså en del mere på den anden side af Valby Bakke end vi lige går og bilder os ind. Udkantsspøgelset skal ikke stå alene, for der er gang i den ude i landet,” siger Stine Bosse, der er en af dommerne i konkurrencen.

Kravet for at deltage er, at man kan repræsentere en mindre dansk virksomhed, som har en vækstidé, en stærk forretningsplan og et unikt koncept, der har potentiale til at vokse sig rigtig stort.

Kilde: Agropark.dk og Dr.dk

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.