Gå til hovedsiden

Virksomheders beliggenhed skal være et bevidst strategisk valg

Det giver helt sikkert mening for mange virksomheder at ligge uden for centrum, men for os er det et bevidst strategisk valg at placere os så tæt på bylivet som muligt. Virksomhedens beliggenhed er ganske enkelt et parameter for, hvor gode vi er til at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere. Alle virksomheder og brancher er under pres, og human capital er, i mine øjne, den vigtigste ressource, vi råder over.

Monika Juul Henriksen, CEO Visma Enterprise Danmark
Monika Juul Henriksen, CEO Visma Enterprise Danmark
Af: Monika Juul Henriksen, CEO Visma Enterprise Danmark

Virksomheders beliggenhed skal være resultatet af et bevidst strategisk valg

Visma Enterprise rykker ind i Carlsbergbyen
Vismas fælles domicil i Carlsbergbyen

Selvom det først er om næsten tre år, glæder vi os allerede i Visma Enterprise til, at vi slår dørene op til vores nye firmadomicil for hele Visma koncernen. Et splinternyt arkitekttegnet hus i den nye bydel Carlsberg Byen på Frederiksberg og tæt på centrum i København. Personligt ser jeg frem til, at vi som virksomhed bliver en integreret del af byens puls. Langt de fleste af vores medarbejdere får nemt ved at komme til og fra arbejde med metro, bus, tog, eller når de tager cyklen. Ligesom der selvfølgelig vil være parkeringspladser til dem, der kommer i bil.

Derfor skal vi også gøre alt, hvad vi kan for at forblive attraktive, når det gælder rekruttering og fastholdelse. Man kunne jo påstå, at det mest af alt handler om, at de opgaver, vi tilbyder, i sig selv er spændende nok. Men er det ikke blot en fundamental vedligeholdelsesfaktor, som enhver ansvarlig ledelse skal sørge for er til stede? Sådan er det i hvert tilfælde her i Visma Enterprise.

Kort over Carlsbergbyen
Foto: Projektplan for Carlsbergbyen

Vores medarbejdere forventer ansvar, spændende arbejdsopgaver, indflydelse, en god lønpakke og ordentlige arbejdsvilkår etc. Hvis virksomheden ikke er i stand til at levere på det, vil jeg mene, at det er fuldstændig irrelevant, om virksomheden placerer sig på en mark ude på landet, midt i et industrikvarter eller inde i byen tæt på alt.

For mig at se handler det om, at vi, som en moderne ledelse i Visma, forstår at gøre os attraktive på helt andre parametre i kampen om den kvalificerede arbejdskraft. Det kan være fleksible arbejdstider, mulighed for personlig og faglig videreudvikling og yderligere kvalificering, fleksible lønpakker, medarbejdergoder OG ikke mindst beliggenhed.

Jeg er fuldstændig overbevist om, at hvis virksomhederne skal forblive attraktive i fremtiden, så vil virksomhederne oftere blive valgt fra, hvis de placerer sig langt fra offentlig transport, end hvis de, som os, vælger at blive en del af et aktivt byliv. Vi har haft masser af gode år i Ballerup, men ser nu frem til at blive en del af Vismas nye samlede domicil med en unik placering. Det er det helt rigtige for os. Det vigtigste er, at vi som virksomhed har taget et bevidst strategisk valg.

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.