Gå til hovedsiden

Watts – energiassistent appen bruger Machine Learning til at forudsige kunders energiforbrug

Machine Learning er hemmeligheden bag Watts appen fra energikoncernen Andel. App’en forudsiger ved brug af Machine Learning husstandens energiforbrug time for time, et kvartal frem i tiden.

Machine Learning er hemmeligheden bag Watts appen fra energikoncernen Andel. App’en forudsiger  ved brug af Machine Learning husstandens energiforbrug time for time, et kvartal frem i tiden.

Machine Learning er blevet brugt til at klarlægge den enkelte husstands kommende energiforbrug, ved at bruge historiske forbrugsdata, lokale vejrdata og produktionsdata fra eventuelle solceller. Watts appen analyserer, ved hjælp af forskellige data set, sig frem til et basisforbrug. Derefter kan appen betegne, hvad der i husstanden energiforbrug er henholdsvis basisforbrug eller variabelt forbrug.  

Missionen er, at få forbrugerne til at få en højere bevidsthed om, hvordan energien bruges, hvilket bliver gjort klart i app’en ved at indikere røde, gule eller grønne bobler på appens hovedskærm, der indikerer om husstanden overholder energibudgettet.

“Idéen er at gøre brugeren opmærksom på et evt. stigende forbrug, så han er i stand til at rette op på sit forbrug og nå at holde kvartalsbudgettet inden der lander en højere regning end forventet,” siger Anders Spur Hansen, der er teamleder for Energiteknologi og AI hos Watts. 

Watts videreudvikler

Ambitionerne stopper ikke ved den nuværende udgave af Watts appen. Det er missionen, at kunstig intelligens skal være med til at gøre brugernes klimapåvirkning mere synlig på appen.

Ideen er at optimere brugernes energiforbrug, så husstanden f.eks.ikke både oplader elbilen, vasker tøj og benytter sig af andre elbelastende artikler samtidig. App´en vil tage skridtet videre og tilbyde styring af forbruget efter den laveste CO2- intensitet. Efter en grundig viden om husstandens forbrug time for time, kan appen optimeres yderligere og kæde den enkelte husstands forbrug sammen med en hel villavej og derigennem optimere det samlede forbrug.

Læs mere på watts.dk

Mest læste

 • Mød vores kollega Thea Rønn

  Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.

 • Den gode fratrædelsessamtale

  Den gode fratrædelsessamtale

  En fratrædelsessamtale bruges, når en medarbejder fratræder sin stilling. Den bruges af arbejdsgiver til at få “feedback” om medarbejderens erfaringer i virksomheden til brug for fremtiden, og samtalen bruges af den fratrædende medarbejder til at videregive information og få en afslutning på ansættelsesforholdet.

 • Mød vores kollega Katrine Pedersen

  Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.