Gå til hovedsiden

Watts – energiassistent appen bruger Machine Learning til at forudsige kunders energiforbrug

Machine Learning er hemmeligheden bag Watts appen fra energikoncernen Andel. App’en forudsiger ved brug af Machine Learning husstandens energiforbrug time for time, et kvartal frem i tiden.

Machine Learning er hemmeligheden bag Watts appen fra energikoncernen Andel. App’en forudsiger  ved brug af Machine Learning husstandens energiforbrug time for time, et kvartal frem i tiden.

Machine Learning er blevet brugt til at klarlægge den enkelte husstands kommende energiforbrug, ved at bruge historiske forbrugsdata, lokale vejrdata og produktionsdata fra eventuelle solceller. Watts appen analyserer, ved hjælp af forskellige data set, sig frem til et basisforbrug. Derefter kan appen betegne, hvad der i husstanden energiforbrug er henholdsvis basisforbrug eller variabelt forbrug.  

Missionen er, at få forbrugerne til at få en højere bevidsthed om, hvordan energien bruges, hvilket bliver gjort klart i app’en ved at indikere røde, gule eller grønne bobler på appens hovedskærm, der indikerer om husstanden overholder energibudgettet.

“Idéen er at gøre brugeren opmærksom på et evt. stigende forbrug, så han er i stand til at rette op på sit forbrug og nå at holde kvartalsbudgettet inden der lander en højere regning end forventet,” siger Anders Spur Hansen, der er teamleder for Energiteknologi og AI hos Watts. 

Watts videreudvikler

Ambitionerne stopper ikke ved den nuværende udgave af Watts appen. Det er missionen, at kunstig intelligens skal være med til at gøre brugernes klimapåvirkning mere synlig på appen.

Ideen er at optimere brugernes energiforbrug, så husstanden f.eks.ikke både oplader elbilen, vasker tøj og benytter sig af andre elbelastende artikler samtidig. App´en vil tage skridtet videre og tilbyde styring af forbruget efter den laveste CO2- intensitet. Efter en grundig viden om husstandens forbrug time for time, kan appen optimeres yderligere og kæde den enkelte husstands forbrug sammen med en hel villavej og derigennem optimere det samlede forbrug.

Læs mere på watts.dk

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.