Support

Få hjælp til at bruge Visma Addo
Prøv Visma Addo

Vi hjælper dig

Vi prøver, at gøre Visma Addo så let at bruge som muligt, men vi kan sikkert gøre det endnu bedre.

Se om du kan finde svar på dit spørgsmål her på siden, ellers er du velkommen til at kontakte os på addo@visma.com.

Vi svarer, så hurtigt vi kan.

Hvad er digital underskirft?

Visma Addo’s digitale underskrift er din mulighed for selv at udsende og underskrive dokumenter digitalt. De fleste kender den offentligt udstedte digital signatur, NemID, hvor man kan underskrive elektroniske blanketter, med garanti for, at man er den, man giver sig ud for at være.

Digital underskrift med Visma Addo fungerer langt hen ad vejen på samme måde - det er bare lettere. Med Visma Addo kan du både skrive under med NemID, som du kender det, men du kan også underskrive med fingeren eller musen - eller blot indsætte et billede af din underskrift. Alt foregår i Visma Addo’s simple webapplikation, som gør det både let og sikkert at skrive under digitalt.

Sådan fungerer Visma Addo

Underskriv et dokument

Hvordan finder jeg dokumentet som jeg skal underskrive?

Afsenderen af dokumentet har enten valgt at sende dig en e-mail eller SMS med et link til dit dokument. Klik og åben linket du modtog i e-mailen eller SMS’en for at se dokumentet og underskrive dokumentet digitalt.

Hvis du uheldigvis har slettet e-mailen eller SMS’en med linket, kan afsenderen via www.vismaaddo.net gensende linket.

 

Hvad kan jeg skrive under med?

Med digital underskrift fra Visma Addo, kan du underskrive med:

  • NemID
  • Med fingeren på en trykfølsom skærm (smartphone/tablet)
  • Musen på PC/Mac

Skal jeg påføre dato ved digital underskrift?

Nej, alt foregår digitalt og Visma Addo registrerer automatisk datoen. Visma Addo sender efterfølgende en kopi af det underskrevne dokument til din e-mail, hvor underskrift og dato-stempel fremgår.

 

Hvordan ved jeg, om jeg har underskrevet?

Når du har underskrevet dokumentet digitalt og trykket ”send”, sendes det underskrevne dokument til dig, samt afsenderen. Det tilsendte dokumentet med din underskrift er ’bekræftelsen’ på at dokumentet er underskrevet og sendt.

Hvordan åbner jeg et underskrevet dokument?

Når dokumentet er underskrevet sendes det til både dig og afsender som et pdf-dokument vedhæftet i en e-mail. Du åbner pdf filen på helt almindelig vis ved at dobbeltklikke på filen.

 

Kan jeg fortryde en digital underskrift?

Nej, når dokumentet er sendt kan din digitale underskrift ikke fortrydes.

 

Hvad sker der hvis jeg ikke vil skrive under?

Hvis du ikke ønsker at underskrive, ignorerer du blot det fremsendte link. Kontakte evt. den virksomhed, der har sendt dig dokumentet, således du undgår påmindelser vedr. at dokumentet mangler at bliver underskrevet.

 

Hvordan genfinder jeg et slettet dokument jeg har underskrevet?

Hvis du har slettet dine digitale dokumenter, må du henvende dig til afsenderen af dokumentet, for at få en kopi. Dokumentet du modtager i din e-mail er ud over afsenders kopi det eneste eksemplar som eksistere. De digitale dokumenter opbevares nemlig ikke i Visma Addos underskriftsportal.

 

Se videoen "Underskriv dokument med Visma Addo"

Send dokumenter til underskrivning

Send dokumenter

Log ind på www.vismaaddo.net og vælg menupunktet "Ny underskrivning".
Se video om hvordan du sender et dokument til underskrivning

 

Send dokument til underskrivning hos flere

Når du sender et dokument til underskrivning, har du mulighed for at tilføje flere modtagere, der skal skrive samme dokument under.

Du starter med at vælge udsendelsesskabelon, altså, hvordan vedkommende skal modtage og underskrive dokumentet. Derefter tilføjer du dokumentet, der skal underskrives.

Så klikker du på tilføj underskriver og tilføjer en person og klikker ok. Hvis du så vil tilføje en underskriver mere klikker du på + Tilføj underskriver. Du kan altså tilføje et vilkårligt antal af underskrivere til dit dokument.

Din virksomheds underskriftsside

Du kan tilpasse den side, dine underskrivere ser med fx din virksomheds logo. Vælg "Konto" i Visma Addos menu og klik på "Underskriftsside".

 

Kan jeg sende påmindelser?

Ja. Visma Addo sender som standard påmindelser, men du kan også gøre det manuelt.
Se video om påmindelser

 

Rediger tekster til underskriverne

Du kan redigere hvilke tekster underskriverne læser i notifikationer og påmindelser. Det gøres ved hjælp af skabeloner med indstillinger til underskrivninger. Vælg "Konto" i Visma Addos menu og klik på "Skabeloner". Du kan også bruge dynamiske tekstfelter, der automatisk henter navne, titler og adresseinformation fra din brugerprofil og virksomhedsdata.

 

Opret en ny skabelon

Vælg "Konto" i Visma Addos menu og klik på "Skabeloner". Klik knappen "Ny skabelon".
Se video om hvordan du laver en ny skabelon

Addo Print

Hvad er Addo Print?

Addo Print er en print driver, som installeres på din PC ligesom en normal driver til en fysisk printer. Med Addo Print kan du sende dokumenter ud til jeres kunder og anmode og digital underskrift direkte fra Word og andre Windows-programmer. Ved at benytte Addo Print sparer du tid og penge på forsendelse af aftaler og kontrakter.

 

Hvordan downloades og installeres Addo Print?

I din velkomst-mail er der et link til download af Addo Print driveren. Hvis velkomst-mailen er blevet slettet, kan du hente den nyeste version af Addo Print driveren på www.vismaaddo.net

 

Hvordan opretter jeg et dokument til digital underskrift med Addo Print?

Åben dokumentet i dit Windows-program. Vælg ”Udskriv” (Ctrl+p). Find "Addo Print" og klik ”Udskriv”. Gentag denne proces, hvis du har flere dokumenter, der skal til digital underskrivning. Addo Print driver åbner herefter i et separat vindue. Du kan nu indtaste oplysningerne på modtager(ne), der skal underskrive dokumentet digitalt. Når alle dokumenter er klar ”printer” du til Addo Print og klikker afslutningsvis på ”Send”. Dokumenterne sendes nu til digital underskrift hos modtageren.

 

Hvordan sender jeg et dokument til elektronisk signatur direkte fra mit tekstbehandlingsprogram?

Når du har installeret Addo Print kan du begynde at sende dokumenter til underskrift direkte fra det Windows-program du arbejder i. I stedet for at udskrive til en fysisk printer, udskriver du til Addo. Dokumentet omdannes automatisk til en PDF. Se trinvis guide nedenfor.

Gå til ”Filer” og ”Print”
Vælg ”Print til Addo”
Vælg modtagere/indtast e-mail adresse(r) 
Tryk ”Send”
Vent på at dokumentet kommer signeret retur (hvis modtageren ikke underskriver dokumentet, bliver der automatisk sendt en påmindelse)

 

Addo Print virker ikke?

Luk Addo Print via højreklik på ikonet og klik "afslut". Genstart herefter Addo Print driver.

 

Microsoft Office plug-in

Med det nye Microsoft Office plug-in til Visma Addo bliver det nu endnu nemmere at sende dokumenter til digital underskrift direkte fra Microsoft Office programmer som Word, Excel og Powerpoint. MS plug-in'et gør det nemt at aktivere Addo Print fra dine Microsoft Office programmer.

(starter installation)

Brugervejledning

1. Når du har installeret Addo MS Office plugin vil du få en tab ved navn 'Addo' i top-menuen i både Word, Excel og PowerPoint. 

2. Når du klikker du på den nye Addo tab vises Visma Addo ikonet. Ved at klikke på ikonet sendes dit dokument til Addo Print og kan derfra sende til underskrift hos din modtager. 

 

Tip! Du kan nemt tilføje Addo ikonet til din 'Quick Access Toolbar' ved at højre klikke ikonet under 'tab'en.

Brugeradministration

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt min adgangskode til Visma Addo?

Du kan få sendt en ny adgangskode til din e-mail ved at trykke på ”Glemt adgangskode” på log ind-siden. Din administrator kan også sende en ny adgangskode ved at finde din brugerprofil og trykke ”Send ny adgangskode”.

 

Hvordan opretter jeg en ny bruger?

Brugere oprettes af administratoren på siden ”Konto”. Vælg "Brugerprofiler" og tryk knappen "Ny brugerprofil".

Underskrivning med NemID

Er det sikkert, at underskrive digitalt med NemID i Visma Addo?

Ja, det er sikkert at underskrive med NemID I Visma Addo. Visma Addo er godkendt som serviceudbyder hos Nets, der administrerer NemID for den danske stat.

 

Jeg har glemt min NemID-adgangskode

Har du glemt din adgangskode til NemID, så følg linket.

Credits

Kan jeg prøve, inden jeg køber?

Ja. Vi giver dig 10 Credits gratis, som du kan bruge til at sende dokumenter ud til underskrivning. Alt du skal gøre er at klikke her og udfylde med virksomhed, navn og e-mail. Så opretter vi gratis en konto til dig. Du bliver logget ind i Visma Addo med det samme.

 

Hvordan får jeg flere credits?

Hvis du er ved at løbe tør for credits, kan du tanke op ved at gå til menupunktet "Konto", klikke på den blå knap "Køb credits" og her vælge, hvor mange credits du tanker op med.

Husk jo flere credits du køber, jo billigere bliver det.

 

Hvad er automatisk optankning?

Automatisk optankning vil sige, at der automatisk overføres et valgfrit antal credits, når din konto er i 0. Du tilmelder dig automatisk optankning i forlængelse af det manuelle tilkøb af credits.
Når du har valgt, hvor mange credits du vil tanke op med og klikket "Næste", får du mulighed for at sætte flueben ved "Automatisk optankning" og angive antallet af credits du ønsker at købe.

 

Hvordan stopper jeg automatisk optankning?

Du kan til enhver tid stoppe automatisk optankning. Fra siden "Konto" vælger du "Automatisk optankning". Herfra kan du stoppe automatisk optankning. Ubrugte Credits refunderes ikke, men du kan fortsat bruge disse, og du kan stadig købe nye, så længe du opretholder din konto.

 

Læs det med småt

I vores salgs- og leveringsbetingelser kan du læse alt det med småt.

Data og sikkerhed

Er Visma Addo sikkert at bruge?

Ja. Al kommunikation med Visma Addo foregår krypteret via HTTPS.

 

Opbevarer I mine data og hvor gemmes dokumenterne?

Visma Addo opbevarer ingen personhenførbare data eller dokumenter efter de er underskrevet.

 

Hvor og hvor længe opbevarer Visma Addo dokumenter?

Visma Addo gemmer ingen personfølsomme oplysninger efter at transaktionen er gennemført (+10 dage).

 

Hvem har adgang til mine oplysninger?

Der er ikke nogen der har adgang til de dokumenter, som du sender gennem Visma Addo, udover Visma Addo administrator kontoen.

Betaling

Er det sikkert at benytte betalingskort i Visma Addo?

Ja, det er helt sikkert. Visma Addo bruger en krypteret forbindelse, og selve betalingen foregår via Nets.

 

Er det gratis for mine kunder at underskrive?

Ja. Det er altid helt gratis for underskriveren at skrive under med Visma Addo.

 

Kan jeg fortryde betaling af et abonnement?

Det er ikke muligt at fortryde betalingen, men du kan nedgradere til enhver tid.

Smartphones og tablets

Kan jeg sende dokumenter fra min smartphone?

Ja. Visma Addo virker i browsere, på tablets og på smartphones. Dog virker Addo Printer kun i Windows (indtil videre).

 

Kan mine kunder skrive dokumenterne under på smartphone?

Ja. Underskrivere kan skrive under med både NemID og med fingeren på både tablets og smartphones.

Browsere

I hvilke browsere virker Visma Addo?

Visma Addo virker i alle nyere browsere på alle styresystemer.

Intenet Explorer 10 og frem, Chrome, Safari, Firefox, Android Chrome, iOS Safari.

Dokumentation af API

I dokumentet finder du dokumentation af API for Visma Addo.

Åben dokument (In English)

Fandt du ikke det, du søgte?

Send en e-mail til addo@visma.com Vi svarer, så hurtigt vi kan.

Visma Consulting A/S
Nørgaardsvej 32
2800 Lyngby
consulting.dk@visma.com
CVR-nr 29973334

Kontakt Visma Addo Teamet:
addo@visma.com

Visma er en af Nordens største
it-virksomheder med mere end
7.000 medarbejdere og 500.000
kunder og er førende inden for
SaaS løsninger.