Beregn dine feriedage i sommeren 2020

Hvor meget ferie kan du holde næste sommer?

Brug beregneren nedenfor og få et overblik over, hvor mange feriedage du kan afholde til næste sommer, når vi er i det forkortede ferieår.

Beregn dine feriedage her

Det forkortede ferieoptjeningsår ændrer mulighederne for ferieafholdelse i 2020

I overgangsåret fra september 2019 til september 2020 optjener og afholder vi ferie, som vi plejer, men alle optjente feriedage i denne periode indefryses til en fond, som vi først kan få udbetalt, når vi forlader arbejdsmarkedet.

Da vi efter den gamle ferielov optjener ferie fra maj til april året efter, betyder det, at vi i 2019 har haft et forkortet ferieoptjeningsår fra januar til september. Det vil også sige, at hvor man normalt har 25 feriedage til rådighed fra maj til april, vil man fra 1. maj 2020 til 31. august 2020 som udgangspunkt “kun” have 16,64 feriedage på grund af den forkortede optjeningsperiode i 2019. 

Det betyder ikke, at du mister nogle af de feriedage, som du har optjent i overgangen fra den gamle til den nye ferielov. I stedet vil du kunne opleve, at du i året 2020 kan komme til at “mangle” nogle feriedage i perioder, hvor du måske normalt vælger at lægge din ferie.

Beregn dine feriedage her

Beregn, hvor meget ferie du kan holde næste sommer