Delvis udbetaling af indefrosne feriepenge

Pandemien, COVID-19, har påvirket os alle - hvilket også har sat sine aftryk i vores nationale økonomi. Et af Folketingets tiltag, der skal medvirke til at få den danske økonomi skubbet i den rigtige retning igen, er muligheden for en delvis udbetaling af de feriepenge, som er blevet indefrosset i overgangsåret til den nye ferielov. Få en afklaring af, hvad der er vedtaget, og hvad medarbejdere skal gøre:

Medarbejderes mulighed for udbetaling af indefrosne feriepenge 


Det er vedtaget

Folketinget har vedtaget, at medarbejdere kan vælge at få udbetalt 3 af de 5 ugers indefrosne feriepenge, som forvaltes af Lønmodtagerens Feriemidler. Udbetalingen bliver beregnet ud fra ens lønindkomst fra den 1. september 2019 til 31. marts 2020, og der betales almindelig indkomstskat ved udbetalingen. 


Krav for udbetalingen

  • Et krav er, at det skal være feriepenge optjent mellem 1. september 2019 til 31. marts 2020.

  • Selvom alle kan søge om udbetalingen, skal man være bevidst om, at nogle grupper ikke er omfattet af ferieloven og derfor ikke er berettiget til at få de indefrosne feriepenge udbetalt. Her kan f.eks. nævnes direktører.

 

Det skal medarbejderen gøre

Ønsker man som medarbejder at få udbetalt de 3 ugers indefrosne feriepenge, skal medarbejderen selv søge om udbetalingen på Borger.dk.  (Der afventes stadig tidspunkt og proces for søgningen).

Som kunde I Visma Enterprise

Er du kunde i Visma Enterprise indberetter vi jeres indefrosne feriepenge den 30. september 2020. Medarbejderens saldi skal derfor tjekkes og rettes til for fejl, så det rigtige beløb bliver indberettet. Opdager I fejl i saldi, kan I lave en supplerende lønkørsel frem til senest den 28. september 2020. 

Har I medarbejdere, der får ferie med feriegodtgørelse, bliver de indefrosne feriepenge løbende indberettet og indbetalt til FerieKonto eller en anden feriekasse. 

Læs mere her.

Kender du til værdien af en feriedag?

Forstå værdien af en feriedag her