Delvis udbetaling af indefrosne feriepenge

Pandemien, COVID-19, har påvirket os alle - hvilket også har sat sine aftryk i vores nationale økonomi. Et af Folketingets tiltag, der skal medvirke til at få den danske økonomi skubbet i den rigtige retning igen, er muligheden for en delvis udbetaling af de feriepenge, som er blevet indefrosset i overgangsåret til den nye ferielov.

OBS denne udbetaling har intet med virksomhederne at gøre. Her er der ikke sket nogle ændringer i forhold til de nuværende frister for indberetning eller indbetaling af feriepengene. 

Medarbejderes mulighed for udbetaling af indefrosne feriepenge 

Få en afklaring af, hvad der er vedtaget, og hvad du som medarbejdere skal gøre.


Det er vedtaget

Folketinget har vedtaget, at medarbejdere nu kan vælge at få udbetalt tre af de fem ugers indefrosne feriepenge, som forvaltes af Lønmodtagerens Feriemidler. Udbetalingen bliver beregnet ud fra ens lønindkomst fra den 1. september 2019 til 31. marts 2020, og der betales almindelig indkomstskat ved udbetalingen. 


Krav for udbetalingen

  • Et krav er, at det skal være feriepenge optjent mellem 1. september 2019 til 31. marts 2020. Derfor skal du også have været lønmodtager i denne periode.

  • Få grupper af lønmodtagere er ikke omfattet af ferieloven, som også betyder, at de ikke er berettiget til at få de indefrosne feriepenge udbetalt. Her kan f.eks. nævnes direktører.

 

Sådan får du som medarbejdere feriepengene udbetalt

Ønsker du som medarbejder at få udbetalt de tre ugers indefrosne feriepenge, skal du søge om udbetalingen på

Borger.dk

 

Når du har søgt om dine indefrosne feriepenge, vil du få dem udbetalt inden for syv hverdage.


Du skal søge om udbetalingen inden den 1. december 2020. Får du ikke søgt om udbetalingen inden denne dato, bliver dine indefrosne feriepenge fortsat stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du går på pension eller af anden årsag forlader arbejdsmarkedet.

 

Ønsker du ikke at få feriepengene udbetalt?

Ønsker du ikke at få de indefrosne feriepenge udbetalt? Så vil de blot blive stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du går på pension eller af anden årsag forlader arbejdsmarkedet.

 

Hvad med de sidste to uger?

Det er endnu ikke klargjort, om de sidste to ugers feriepenge skal udbetales. Det vil blive forhandlet i dette efterår. Indtil videre er der et politisk flertal uden om regeringen, der taler for udbetalingen af sidste feriepenge.

Som kunde I Visma Enterprise

Er du kunde i Visma Enterprise indberetter vi jeres indefrosne feriepenge den 30. september 2020. Medarbejderens saldi skal derfor tjekkes og rettes til for fejl, så det rigtige beløb bliver indberettet. Opdager I fejl i saldi, kan I lave en supplerende lønkørsel frem til senest den 28. september 2020. 

Har I medarbejdere, der får ferie med feriegodtgørelse, bliver de indefrosne feriepenge løbende indberettet og indbetalt til FerieKonto eller en anden feriekasse. 

Læs mere her.

Kender du til værdien af en feriedag?

Forstå værdien af en feriedag her