Den nye ferielov kræver nyt ferie-mindset

01.09.2020
Af: Anne Robertsen
Customer Success Director i Visma Enterprise

Den nye ferielov er nu officielt trådt i kraft - og det er vi mange, der længe har set frem til. I Visma Enterprise har vi arbejdet på den nye ferielov og overgangen dertil lige siden, at aftalen blev indgået tilbage i januar 2018.
Som software- og serviceleverandør betyder det naturligvis, at vores HR- og lønsystemer skal leve op til den nye lovgivning, akkurat som de skal leve op til alle andre regler og love. Dét, der især har vist sig at være en spændende udfordring med den nye ferielov, er, at ændre vores alle sammens opfattelse af, hvordan vi ’tænker’ i ferie.

Få styr på det væsentligste 

Alt for få virksomheder ser den nye ferielov som en dør, der giver adgang til nye muligheder.  Samtidighedsferie er et opgør med hele den gamle ferielovs fundament. Et fundament, som kan sammenlignes med at være vant til at få alle sine lommepenge udbetalt én gang om året. Fremover får vi i stedet lommepengene løbende, så vi ikke skal vente for længe, hvis vi løber tør. Vi kigger derfor ind i en ny måde at tænke i ferie på.

Kort sagt skaber den nye ferielov nogle vigtige muligheder og valg, som skal tages på et strategisk niveau. For selvom valgene tapper ind i personalefronten, er det ganske enkelt ikke lønbogholderens lod at træffe den slags beslutninger alene.

Et par gode råd herfra er: 

  • Tag en strategisk beslutning på ledelsesniveau om forskudsferie
  • Erkend, at den nye ferielov ikke er 1:1 med den gamle ferielov. Der er tale om et helt nyt mindset og en ny måde, folk skal til at planlægge deres ferie på
  • Informér medarbejdere om den nye ferielov og de muligheder, der åbner sig
  • Få styr på, at jeres administrative systemer understøtter den nye lov og giver både medarbejdere og ledere et overblik over ferieafvikling i virksomheden

 

Visma Enterprises My Visma logo der dækker for ydelser som rekruttering og tidsregistrering  

MyVisma


 
 

 
 

             

 

© 2017 Visma