Marts 2018

Visma arrangerer get-together for Young Data Scientists

I DABAI-projektet forsker en række unge ph.d. studerende i, hvordan algoritmer blandt andet kan bruges til at træffe beslutninger om fremtiden. I marts måned mødtes de studerende hos Visma for at bruge en hel dag i teknologiens tegn.

DABAI Ph.d.-dag hos Visma

Fokus på Big Data og Machine Learning

DABAI - som står får Danish Center for Big Data Analytics driven Innovation - er et samarbejde mellem Københavns Universitet, DTU og Aarhus Universitet på den ene side, og virksomhederne Systematic, Visma og Business Minds på den anden side. Formålet med samarbejdet er at gøre Danmark til pioner inden for udnyttelsen af Big Data.

Mandag d. 19. marts var Visma værter ved en spændende og lærerig netværksbegivenhed. Formålet med begivenheden var at lade de unge ph.d. studerende fra DABAI-projektet mødes og diskutere det de brænder allermest for - nemlig Big Data og Machine Learning.

Dagen bød blandt andet på en række spændende oplæg fra husets egne ildsjæle, samt en rundvisning i Vismas spritnye innovationslaboratorium. Derudover prøvede de unge ph.d. studerende at være konsulenter for en dag, da de skulle udnytte Machine Learning til at løse problemer for en fiktiv kunde:

”Det var spændende at møde og arbejde sammen med folk fra den private sektor med så meget teknisk erfaring,” udtrykker Jeppe Nørregaard, ph.d. fra DTU.

Forskning og forretning

Projekter som DABAI-projektet har en lang række fordele for både ph.d. studerende og virksomhed. Finn Uldum, CTO hos Visma fortæller:

“Vi møder hele tiden flere og flere anvendelser af Big Data og Machine Learning hos vores kunder. Derfor udvikler vi os løbende for at imødekomme disse. Så samarbejde med den nyeste forskning, f.eks. gennem DABAI, giver inspiration og sparring, som er essentiel for os.”

Vil du vide mere om DABAI?

Hvis du vil blive klogere på DABAI-projektet kan du se mere på deres hjemmeside, eller læse vores to datascientists' interessante blogindlæg om Data Science og Machine Learning. Du har også mulighed for at deltage i den årlige DABAI-konference d. 16. april 2018. Her sættes der fokus på, hvordan Machine Learning kan bruges til at skabe værdi for samfundet som helhed.