Vi anvender cookies til at indsamle information om din aktivitet på vores hjemmeside. Kombineret med data, du har oplyst os, skaber vi en profil, så vi kan vise dig indhold, der er tilpasset dine interesser. Når du accepterer, giver du os lov til at indsamle og behandle dine persondata som beskrevet her.

vTrack

Fartøjsovervågning

vTrack er et effektivt og velafprøvet system til at sikre myndigheder præcise positioner og data fra fiskefartøjer

Brugervenligt fartøjsovervågningssystem

Overalt i verden står kyststater over for opgaven at overvåge fiskeri på en effektiv måde, ved hjælp af GPS, satellitteknologi og patruljefartøjer. Der er et stigende behov for effektive og tilgængelige fartøjsovervågningssystemer (VMS), der er nemme at bruge. 

vTrack tilbyder myndighederne et effektivt og velafprøvet system. vTrack er designet til at sikre at præcise positioner og data fra fiskerfartøjer, 

Løsningen kan deles i realtid blandt mange modtagere som fx:

  • Medarbejdere på land
  • Inspektionsskibe på havet
  • Nabolande
  • Fiskerimyndigheder mm.

Tab – eller dårlig håndtering af data, er ikke bare dyrt, men også uacceptabelt. vTrack er optimeret til nemt brug og hurtig læring for enhver myndighed og for alle brugergrupper. De myndigheder, der bruger vTrack kan selv beslutte, hvilke grupper af brugere, der er behov for, og derved tildele disse rettigheder i systemet. Antallet af brugere eller brugergrupper er ubegrænset – det hele er inkluderet i serverprisen.

Inspektører på land

Inspektørerne på land har alle adgang til systemet i realtid, og ​​kan se, hvilke fartøjer, der måtte komme ind i havnen på en given dag. Med disse oplysninger er det lettere at bestemme, hvilke skibe der skal inspiceres. 

Inspektører på havet

Inspektører ombord på patruljefartøjer har nøjagtig den samme adgang til systemet, som brugere der befinder sig på havnen. Den eneste forskel er, at patruljebådsbrugerne er tilsluttet via satellit, med minimalt tab i responstid grundet systemets optimering for langsomme forbindelser. Kendskab til de faktiske - og tidligere positioner for alle relevante fartøjer i et bestemt område, er naturligvis meget vigtigt for at planlægge og optimere tidsforbruget til inspektion på havet.

Dataanalyse

Oftest ønsker brugere at anvende historiske oplysninger, som input til rapporter eller forskellige former for beregninger. Når den historiske data er fundet, vises det på et kort. Det er også muligt at eksportere denne data direkte til et regneark, eller til statistiske applikationer, som gør det muligt at genanvende positionsdata.

Systemet har også en række aktivitetsrapporter. En af disse rapporter er dokumentationen fra positionerne modtaget og transmitteret til andre lande over en bestemt periode. Disse rapporter kan senere bruges til at kontrollere fartøjers aktiviteter på forskellige områder på forskellige tidspunkter. For eksempel, hvis en fartøjsejer bliver forhørt ved en domstol, kan dataindholdet fra VMS-systemets aktivitetsrapport, bruges som bevismateriale. Da de oprindelige positioner, modtaget fra skibene, er gemt uden ændringer i databasen, er risikoen for fejlberegninger i VMS-systemet elimineret. Fra et juridisk synspunkt er oplysningerne derfor korrekte.

FMC-bruger

Med vTrack, har Fisheries Monitoring Centers-brugere et kraftfuldt værktøj, der gør dem i stand til at overvåge mange fartøjer. En række af rapporterne kan også hjælpe kontrolcenterbrugerne med det specifikke overblik de har brug for, eksempelvis manglende data, dataforsinkelser mm. Ydermere er grupperingen af fartøjer en effektiv måde at udføre målrettet kontrol.

Kontrolcenterbrugerne specificerer og overvåger alarmer, samt de manglende transmissioner. De har ydermere også mulighed for at ændre dataudvekslingsformatet imellem landene, uden at ringe til it-udviklere. Denne funktion gør det muligt at sende postionsinformation videre ud til nye lande i omstillede formater, såvel som andre offentlige myndigheder i forskellige formater, herunder e-mail, SMS eller XML.

It-administrator

Opgaven for it-administratoren er mindsket ved brugen af vTrack. Hver klient behøver kun at anvende en webbrowser fra en af ​​de store browserleverandører uden plugins. Dertil kommer, at vTrack superbrugere opretter nye brugere, hvilket ikke kræver involvering fra it-administratoren.

En opgradering af systemet er normalt en opgave, som typisk kræver tid og it-ressourcer. Men med vTrack er det kun nødvendigt med en serverupgrade, som fjerner behovet for at planlægge og udføre klientsideopgraderinger. Dette fjerner typisk også kompatibilitetsproblemer, som bliver introduceret på klientsiden imellem den opgraderede og eksisterende komponent.

Michael Grønfeldt
Produktchef
mikael.gronfeldt@visma.com
23 72 31 81

Fishery Solution
Fishery Solution er udviklet af Vismas division for it-udvikling og rådgivning. Kontakt os, og hør hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed.

 

 

Vi digitaliserer Danmark