Med forældre i it-branchen og en naturlig forståelse samt interesse for programmering, var Jeppe selvskrevet til at arbejde i samme branche. Hvad, der senere kom snigende, var hans kompetencer indenfor kommunikation og projektstyring. Noget, som Jeppe i dag har gavn af både i og uden for arbejdet, og som bemærkes af andre i en sådan grad, at han løb med titlen som årets it-konsulent 2021.

Efter endt uddannelse fik Jeppe sit første job som graduate i Visma Consulting og har siden da haft fart på karrieren. Som bare 31-årig arbejder Jeppe i dag som leadudvikler og arkitekt, er med i et Chief Technical Officer Board (CTO Board) og klarer samtidig rollen som alenefar til to piger på syv og ni år.
Jeppe sidder på Vismas leverance til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og sikrer kvaliteten i forhold til performance og sikkerhed - og vigtigst af alt bygger han bro mellem forretning og teknik. En rolle, som er kommet af proaktiv handling og de rette kompetencer. Udover teknisk kunnen har det også vist sig, som en overraskelse for Jeppe selv, at han er en god kommunikatør, der er stærk til behovsafdækning og rådgivning.

Når en hobby bliver en karrierevej

Tilbage i teenagerårene spillede Jeppe, som så mange andre teenagere, meget computerspil. Her blev han nysgerrig på, hvad han selv kunne skabe, og det blev startskuddet til de første programmeringer. “Det var sjovt at lege med og se, hvad jeg teknisk kunne få computeren til at gøre”, fortæller Jeppe.

 

Fra introvert hobby-programmør til ekstrovert gymnasieelev

Selvom Jeppe havde adgang til it-viden fra hans mor og far, lærte han sig selv at programmere. Han er dog ikke i tvivl om, at de spændende ting, som hans forældre kunne med it, inspirerende ham. Det var derfor også naturligt, at Jeppe begyndte på teknisk gymnasium (HTX), hvor han kunne fortsætte med at fokusere på programmering.


Inden HTX skulle programmeringen dog først lægges midlertidigt på hylden, da Jeppe tog et års udveksling i Nordtyskland. Året bød på nye bekendtskaber og indsigt i, at han også var god til at skabe relationer. “Faktisk tror jeg, det var året i Tyskland, der gjorde mig bevidst omkring, at jeg ikke var så introvert, som jeg ellers havde gået rundt og troet”, siger Jeppe.

Da Jeppe kom tilbage fra Tyskland og begyndte på HTX, viste det sig, at han heldigvis ikke havde glemt alt om at programmere. 


Skabte et online rum til klassens kommunikation

“Jeg kunne i forvejen alt det, som vi lærte om programmering på HTX. Til gengæld fik jeg tid til at arbejde lidt mere koncentreret med det og udfordre mig selv. Det resulterede i, at jeg lavede en chat-server til mine klassekammerater. Det var før Messenger og WhatsApp, så den blev taget godt imod, da vi ellers kun havde sms’er at kommunikere over”, fortæller Jeppe.


Det online kommunikationsrum blev et bevis på Jeppes tekniske kunnen. Men det blev også begyndelsen på dét, der senere viste sig at være en af Jeppes spidskompetencer - at samle folk gennem kommunikation.

 

Jeppelangtfra2.jpg

Proaktiv handling og de rette kompetencer gav raketkarriere

Efter HTX var det en selvfølge, at Jeppe skulle fortsætte sin uddannelse med fokus på programmering på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Da Jeppe kom til slutspurten af specialet, begyndte han som graduate i Visma, og der blev døgnets timer mere end fyldt ud. Fuldtidsarbejde om dagen, far til to om eftermiddagen/aftenen og derefter skrive speciale til kl.3 om natten, som gav rum til tre timers søvn, inden rytmen gentog sig. En tid, som Jeppe beskriver som en, man kun kan klare for en kort periode.

 

Ilddåb i projektansvar

Selvom tiden var presset for Jeppe, da han begyndte som graduate i Visma, kom han alligevel flyvende fra start. På Jeppes første projekt, sad han med det, han selv beskriver som “to yderst kompetente senior-udviklere, der tog sig tiden til at lære fra sig teknisk og samtidig satte mig ind i rollen som it-konsulent”.

Skæbnen ville, at de to senior-udviklere skulle af projektet, og det betød, at Jeppe tog ansvaret for arkitektur og lead-opgaver. “Ét var, at der var brug for det. Noget andet var, at det også viste sig, at jeg var god til det - selvom det var lidt af en ilddåb, jeg fik på området”, forklarer Jeppe.

På samme måde stillede Jeppe sig til rådighed i forhold til at tage stilling til arkitektur, da han kom på Vismas leverence til STAR som frontend-udvikler. “Der var ikke nogen lead/projekt-ansvarlig, men opgaverne lå der, og da jeg begyndte at gribe dem, viste det sig, at der var behov for det. Der kom kun flere og flere opgaver på området”, forklarer Jeppe. 

 

En spidskompetence i at blande sig

Der er ingen tvivl om, at Jeppe griber bolde, der hænger i luften. Ifølge Jeppe selv, er det også en af de kompetencer, som han har haft gavn af gennem sin karriere sammen med sin tekniske kunnen, og at han ikke kan lade være med at blande sig.


Det med at blande sig kan måske lyde negativt, men når Jeppe uddyber det, forstår man, hvorfor han har haft glæde af det. “Det handler om at blande sig i forhold til at kunne se ting - opgaver, processer og deadlines, som netop er til fordel for projektet og teamet. Hvis der er noget, der skal løbes med, så ignorerer jeg det ikke”, fortæller Jeppe. Han har dog lært ikke at tage alt på sine skuldre, og at det er bedre at melde klart ud, hvad man kan nå i mål med og ellers spørge kolleger om hjælp.

 

epijeppe.jpg

At være landet på rette hylde 

I dag har Jeppe været i Visma i fem år. Statistisk set er det lang tid samme sted i forhold til første job - men tanken om at skifte arbejdsplads har ikke fristet ham. “Jeg har altid følt mig fagligt stimuleret i Visma og fået lov til at arbejde med ting, jeg synes, der er spændende”. Det forklarer Jeppe, der udover at have en alsidig rolle, også har fået en bred berøringsflade ved at have fået tildelt ansvaret for .Net-området i Visma Consultings CTO Board.
Jeppes brede berøringsflade i Visma Consulting har også gjort ham positivt bemærket blandt kolleger i en sådan grad, at han blev indstillet til Version2’s nominering af årets it-konsulent 2021 og løb med titlen. En titel, han selv er ydmyg omkring og mest af alt er glad for på grund af den interne anerkendelse og ikke den eksterne opmærksomhed.

 

Teknik og kommunikation - den perfekte cocktail

Det tyder på, at Jeppe er landet på rette hylde - i så høj grad, at da han bliver spurgt ind til, hvad han vil lave om 10 år, svarer han: “Det samme som nu. Skal jeg længere frem, mister jeg min brede berøringsflade, og fokus vil enten kun være på det tekniske eller på projektansvaret - og jeg vil ikke undvære nogen af delene”.


Jeppe uddyber, at han føler sig mest sikker i den tekniske del af hans rolle. “Jeg har noget teori at binde det tekniske op på. Det har jeg ikke i forhold til det kommunikative - men det er et vigtigt område for min tilfredshed i mit arbejde“.

 

Gavn af kommunikation og projektstyring i fritiden

Efter Jeppes rolle har udviklet sig til en relationel profil, er det generelt blevet mere naturligt for ham at tale med mennesker. “Jeg er vild med at bruge kommunikation i forhold til at engagere mennesker i at nå et fælles mål. Når man tænker over, hvad man siger, og hvordan man siger det, kommer man bare længere - også med børnene derhjemme”, afslutter Jeppe med et grin.


Og apropos børn så har Jeppe også nok at se til, når han ikke er på arbejde, hvor han er alenefar til to piger på syv og ni år, som han lige er flyttet i hus med i Fredensborg. En proces, som også kræver den rette projektstyring, men hvor muligheden for hjemmearbejde i Visma giver en stor fordel i forhold til fleksibilitet i hverdagen. 


Programmering fylder nu kun på arbejdet, men til gengæld er en ny fritidsinteresse dukket op. Jeppe klatrer nogle gange om måneden med et hold venner fra arbejdet, som han beskriver som en vigtig kontrast til hverdagen.

 

Aflivning af stereotyp: Udviklere er ikke kun introverte

Jeppes egen aha-oplevelse omkring at være en mere ekstrovert profil gør, at der særlig er én stereotyp af it-udviklere, han gerne vil aflive: “It-profiler er ikke kun introverte - der er også plads til ekstroverte profiler i branchen. Jobbet som it-konsulent kræver, at man i høj grad er klar på at tale med kunden”. Og her er Jeppe et eksempel på, at it-branchen også har brug for profiler med stærke kommunikative og relationelle kompetencer.