Daginstitutioner i Rebild Kommune får bedre overblik og understøttelse af tidlig indsats i børnesager med nyt dialogværktøj.

Hvordan kan man skabe en effektiv dialog mellem borgere og fagpersoner i børnesager, hvor familieafdelinger, skoler, dagtilbud og andre parter er involveret i indsatsen? I Rebild Kommune er svaret det mobile dialogværktøj LetDialog, der har været implementeret siden oktober 2015.

”LetDialog gør det lettere for borgerne at blive hørt og giver borgerne deres egen direkte linje ind i kommunen. Det giver virkelig mening med et dialogværktøj, der kan bruges på tværs af organisationen, og som understøtter samarbejdet mellem eksempelvis institutioner og PPR. Samtidig understøttes idéen om en fælles, tidlig indsats i børnesager,” siger dagtilbudsleder Jesper Johansen fra Rebild Kommune.

Giver overblik over sager

LetDialog erstatter den kommunikation, der tidligere foregik i dagtilbuddet via mails og arkivnotater. En stor udfordring var blandt andet, at kommunens pædagoger ikke har adgang til det sagsbehandlingssystem, som PPR benytter. I dag er oplevelsen i Rebild, at systemet har givet en større overblik over medarbejdernes opgaver.

”Medarbejderne har nu en dedikeret kanal med ét særskilt fokus. LetDialog giver mig et godt overblik over de sager og dialoger, som er I gang. Systemet gør det også nemt at dokumentere, når en sag har krævet særlig opmærksomhed, og der har været iværksat særlige tiltag,” siger Jesper Johansen.

Medarbejderne har nu en dedikeret kanal med ét særskilt fokus. LetDialog giver mig et godt overblik over de sager og dialoger, som er I gang. Systemet gør det også nemt at dokumentere, når en sag har krævet særlig opmærksomhed, og der har været iværksat særlige tiltag.

Jesper Johansen, Dagtilbudsleder

Rebild kommune

Sparer tid på koordinering

Brugen af LetDialog i dagtilbuddet har også resulteret i, at der spares tid på koordinering af møder mellem ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere i PPR, sagsbehandlere m.v.

”I institutionerne er det ikke alle medarbejdere, der har adgang til Outlook, fordi det er for dyrt i licenser. Derfor brugte jeg tidligere meget tid på at koordinere de mange møder. Og det er ikke bare 2 eller 5 minutter per møde. Det er ofte op til 15-20 minutter, som jeg sparer på koordineringen af hvert enkelt møde, alt afhængigt af mødets kompleksitet og deltagere. Tidsbesparelsen giver mig mulighed for at bruge min tid på noget der er mere relevant,” siger Jesper Johansen.

LetDialog kan bruges både på mobiltelefoner og fra en computer. Udover Rebild Kommune bruges LetDialog blandt andet i Silkeborg KommuneHorsens Kommune, og Fredericia Kommune.

 

Vil du vide mere?
Så kan Vickie hjælpe!

Vicki_jo_Ringgaard_Visma_LetDialog (1).png Vickie Jo Ringgaard
Kundeansvarlig - Kommuner & Regioner

+45 20 22 15 85
vickie.ringgaard@visma.com

 

Skriv til Vickie