Læs Vismas aktuelle nyheder inden for løn og HR - Q4, 2014

Nyhederne er en samling af de mest aktuelle ændringer, frister og informationer til alt fra den lille iværksætter til den store internationale koncern fra Q4 - 2014.

Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere, er vi altid klar på en uforpligtende samtale.

 

 

HR Legal

Det er med stor fornøjelse, at Visma byder velkommen til Pia Schnell pr. 1. januar 2015.

Pia Schnell er advokat af uddannelse med speciale inden for Skat på tværs af landegrænser – Ansættelsesret -HR legal og svenske lønforhold.

I relation til denne ansættelse vil Visma derfor fremadrettet kunne tilbyde assistance med gennemgang af kontrakter, svenske lønforhold – beregninger af diverse skatteforhold - ad hoc HR Legal m.v.

Vi hører naturligvis meget gerne fra Jer såfremt I allerede på nuværende tidspunkt har et behov for assistance, samt vil vi tillade os, at kontakte Jer senere i forbindelse med mere orientering og information angående vores nye HR Legal

HR-Klippekort

Med et Visma klippekort i hånden bliver din hverdag nemmere samtidig med at du sparer penge. Princippet er som at købe et klippekort til tog/bus for at spare penge pr. rejse og slipper for at købe ny billet hver gang, du skal afsted.

Vi udarbejder dine dokumenter til tiden, efter aftale og fra case til case. Det kan være 

  • Ansættelseskontrakter
  • Kontrakttillæg
  • Advarsler
  • Opsigelser

Men du har også mulighed for at bruge et klip på sparring med en HR-partner om medarbejder-forhold, HR processer eller indholdet i personalehåndbogen

Hvert klip dækker 1 times support eller 1 produkt som eksempelvis er en kontrakt eller et kontrakttillæg etc. Der afregnes pr. påbegyndt 1/4 time (15 min.) og klippekortet skal bruges inden for 24 måneder.

Nye satser for år 2015

Fri telefon er uændret, DKK 2.600 pr. år. Ligeledes er fri bil, værdien af fri bil har et minimum beskatningsgrundlag på DKK 160.000. Værdien af fri bil har et beskatningsgrundlag op til DKK 300.000 på sats 25%, derefter er den 20%.

Den skattefri kørselsgodtgørelse i egen bil eller motorcykel indtil 20.000 km pr. år ligger på DKK 3,70 pr. km. Hvis man kører over 20.000 km er satsen DKK 2,05 pr. km.

De skattefrie diæter ligger på DKK 471 pr. døgn, og på logi er den DKK 202 pr. døgn. 

Må arbejdsgiveren betale medarbejderens private fitnesskort?

Arbejdsgiverens betaling af medarbejderens private fitnesskort er et skattepligtigt personalegode. Det gælder også selv om aktiviteten generelt kan forebygge arbejdsskader, nedbringe sygefravær eller lignende. Det skattepligtige beløb udgør det af arbejdsgiveren betalte beløb.

Sundhedsforsikring

Nogle forsikringsselskaber tilbyder at opsplitte sundhedsforsikringen i privat og arbejdsgiverandel. Det betyder, at arbejdsgiverandelen af forsikringspræmien kan blive skattefri for medarbejderen. Medarbejderen skal så kun beskattes eller betale for den private del af præmien. Kontakt evt. jeres forsikringsselskab for at høre om det er muligt at opdele jeres sundhedsforsikring i privat- og arbejdsgiverandel. 

Ændring af beløbsgrænse for §48E

Folketinget har vedtaget, at lønkravet for brug af Kildeskattelovens § 48E (26%-beskatningen) nedsættes med kr. 10.000/mdr. til kr. 61.500/mdr. Dette betyder, at langt flere kan anvende ordningen. Lovændringen har betydning for nye ansættelser fra og med 1. januar 2015.

Ring mig op

Spørgsmål

Download FAQ

Book møde

Lad os mødes

Nyhedsbrev?