Visma Services Danmark nyhedsbrev

Bankdirektørens gode råd til opstartsvirksomheder

Hvad skal iværksætterne have styr på for at kunne låne penge til at komme godt i gang – eller for at kunne komme videre, når de skal have finansieret de gode idéer? Vi har spurgt Frank Vestergaard-Olsen, der er direktør i Danske Bank

Danske Bank-koncernen er den største bank i Danmark og en af Nordeuropas førende finanskoncerner med hovedsæde i Danmark. Danske Bank driver alle slags bankforretninger med fokus på detailbankaktiviteter.

Frank Vestergaard Olsen, bankdirektør i Danske BankFrank Vestergaard-Olsen er direktør for Erhverv Direkte - den afdeling i Danske Bank, som betjener de mindre erhvervskunder. Vi har spurgt ham, hvilke gode råd, han vil give til virksomheder i forbindelse med dialogen med deres pengeinstitut.

-        I Danske Bank er vi glade for at kunne sige velkommen til omkring 6.000 nye erhvervskunder om året, så vi har en stor viden også om de mindre virksomheder, siger Frank Vestergaard-Olsen.

-        Vi har oprettet en særlig specialistenhed, hvor nystartede virksomheder over telefonen eller på netmøder kan få rådgivning om deres finansielle muligheder som for eksempel lån med Vækstkaution fra Vækstfonden.

Klar med hjælp og sparring

Når Danske Bank skal rådgive en nystartet virksomhed om mulighederne for at få lån med Vækstkaution fra Vækstfonden eller anden finansiering, har banken behov for følgende:

  • Virksomhedens forretningsplan
  • Virksomhedens budget
  • Oplysninger om egenfinansiering
  • Dokumentation for sikkerhed
  • Oplysninger om ejerens privatøkonomi

-        Som bank for en nystartet virksomhed har vi nøjagtig samme interesse som iværksætteren, nemlig at virksomheden kommer godt i gang. Derfor er vores team af rådgivere klar med hjælp og sparring, så virksomhedens forretningsplan, budget og økonomi kan komme på plads fra start, siger Frank Vestergaard-Olsen.

Læs mere om Danske Banks rådgivning til nystartede virksomheder

Læs undersøgelse: 1.000 mindre virksomheders syn på hverdagen og fremtiden