Visma Services Danmark nyhedsbrev

Velkommen efterår – og velkommen vækst!

June Mejlgaard Jensen, adm. direktør, Visma Services Danmark A/S

Af June Mejlgaard Jensen, adm. direktør Visma Services Danmark A/S

Hvornår slutter krisen – og hvornår begynder opsvinget? Mens der er flaskehalse med efterspørgsel på bestemte kompetencer i nogle brancher, er der andre, der fortsat melder om stor ledighed.

Medierne er fortsat fyldt med krisestemning og der er bestemt mange virksomheder, der stadig mærker eftervirkningerne af krisen, der satte ind i 2008. Er krisestemningen så et sandfærdigt billede af virkeligheden i dansk erhvervsliv eller bliver vi psykologisk fastholdt i en tilstand af afmagt og passivitet, mens vi venter på, at nogen nok gør noget, så vi får de gode, gamle dage tilbage?

7 fede år

Nu skriver vi 2014, og 5-6 år efter, at lavkonjunkturerne satte ind, melder de fleste af vores kunder om stigende aktivitet. Man fristes til at tro på, at efter 7 magre år kommer 7 fede – og selvom opsvinget ikke rammer ved årsskiftet - og selvom der næppe er tale om decideret fede år forude, så tror vi hos Visma på, at der er muligheder for de virksomheder, der ser dem – og udnytter dem. 

Om det er flere investeringer i udvikling og produktion, en mere målrettet segmentering af markedet, større fokus på salgs- og marketingressourcerne, eller det er en trimning af omkostningssiden, ja dét er op til den enkelte virksomheds ledelse at vurdere. Men der er mange håndtag at dreje på for den forandringsvillige virksomhed.

Viljen til forandring

Det kræver blot, at man har viljen og evnen til at forandre sig. Er det IT-platformen, der trænger til en afløser? Er det arbejdsgangene, der lige skal ses efter en gang? Er det måden, vi definerer kerneforretningen på, der bør tjekkes efter? Eller har vi de rigtige ressourcer og kompetencer til at imødegå spidsbelastninger, så vi kan efterkomme vores kunders ønsker og krav til en stabil leverandør og samarbejdspartner?

Som en af landets største rådgivere og konsulenthuse inden for vores forretningsområder, har vi i år – mere end nogensinde før – deltaget på messer og konferencer, ligesom vi har holdt åbent hus hos og workshops for iværksættere samt etablerede virksomheder, organisationer og foreninger inden for mange brancher.

Tro på fremtiden

Det er mit indtryk, at rigtig mange har masser af idéer og gå-på-mod – og de tror på fremtiden. Nogle skal bare have styr på faktureringsgrundlaget og leder efter et planlægningsværktøj, der er let at anvende. Andre mangler en bogholder i nogle timer eller for en periode. Og andre igen går i overvejelser om at lægge opgaver ud af huset hos en specialist, der er god til at varetage nogle af de opgaver, der ikke er kernekompetence.

Det er genkendelige overvejelser og udfordringer – og hos Visma bistår vi gerne med rådgivning, ressourcer eller systemer, der kan aflaste virksomhederne og medvirke til at skabe større effektivitet og lønsomhed.

”En krone sparet er en krone tjent”, lyder et gammelt ordsprog. Og dét er jo så sandt som det er sagt. Vismas dygtige konsulenter har stor erfaring med at identificere mulighederne. Om det kan skabe 7 fede år i jeres virksomhed, skal jeg ikke kunne sige – men I er velkomne til at få besøg af en af dem og få sparring og idéer til løsninger i jeres virksomhed.

Og ellers er der mange konferencer, gå-hjem-møder og workshops, hvor du selv kan hente inspiration og tage dét med hjem, som I måske kan bruge i jeres virksomhed.

Læs mere om nogle af arrangementerne her

Velkommen efterår – velkommen vækst!