Timik Medical (Timik Group AB) er et nordisk medicinteknisk selskab med lokationer i Sverige, Finland, Danmark og Norge. Selskabet har et stærkt omdømme med sine leverancer af medicinteknisk udstyr indenfor diagnostik, idrætsmedicin og rehabilitering til offentlige og private virksomheder. Med administration, et fælles fjernlager og lokale varelagre spredt over landegrænser er selskabet afhængig af fleksible IT-løsninger, som forenkler finans- og logistikfunktionen i virksomheden.

Hør mere om Visma.net

 

En digital rejse

Med stærk vækst i flere lande så Timik Medical et behov for at modernisere og effektivisere interne IT-processer. I 2015 begyndte jagten på et nyt ERP-system. 

"Vi ønskede en ledende leverandør med kompetencer og ressourcer, og med stærk fokus på fremtidens muligheder. Vi var i dialog med flere leverandører, før det endelige valg faldt på Visma.net ERP. Det var det eneste ERP-system, som kunne levere både finans og logistik i samme skybaseret løsning.” 

- Jan Johannsen, CFO, Timik

 

Jan Johannsen har en mangeårig baggrund indenfor sundhedsteknologi. Før jobbet i Timik Medical arbejdede han i IT-sektoren. Han har selv erfaret, hvordan de rigtige forretningsløsningerne kan effektivisere og skabe vækst hos virksomheder.

 

Krævende logistikbehov

Med mange leverandører rundt omkring i verden, flere lagre og stor intern vareflytning var logistikken den store udfordring for Timik. Automatisering og forenkling var de vigtigste krav til en ny ERP-løsning. Mange systemløsninger imødekom alle Timiks behov, men skulle vise sig at være mere komplicerede end først antaget. Dette var en anden grund til at valget faldt på Visma.net ERP.

 

Stejl vækstkurve

Investeringer i moderne og fremadskuende IT-løsninger som Visma.net ERP understøtter Timiks vision om at vækste. Effektiviteten bliver væsentlig for logistik og administrationen, tilføjer Jan Johannsen.


Målet var at flytte hele virksomheden op i skyen i løbet af 2018, og det lykkedes. 


“Automatiseringen af de interne processer har gjort os mere effektive. Vi er nu rustet til at klare større volume uden, at vi må øge antallet af ansatte i administrationen. De interne processer er blevet mere effektive efter, at vi har flyttet logistik op i skyen. Nu har vi fuld kontrol over vareflytning og lagerne. Det havde vi ikke før.” - Jan Johannsen, CFO

Army Star logo

En smidigere salgsrejse

Timik Medical sælger hovedsageligt til andre virksomheder, men også til private forbrugere. De fleste ordrer kommer i dag ind per mail. Den automatiserede integration mellem klienterne i Visma.net ERP gør, at ordrer kun registreres en gang. Ordreflytningen mellem selskaberne, vareudsendelsen, intern fakturering og fakturering af kunden sker så automatisk. “Drop shipment”-leverancer fra virksomhedens centrallager i Sverige sendes direkte ud til kunderne.

“Vi har også en webshop i hvert land. Disse er også blevet knyttes direkte mod ERP-systemet. Det har øget effektiviseringen og gavner fremtiden. Ved at flytte logistikken til skyen har vi reduceret omkostningerne drastisk. Vi har for eksempel ikke længere behov for at vedligeholde diverse servicepakker i de forskellige landene.”

- Jan Johannsen, CFO, Timik

 

Altid tilgængelig og altid opdateret


Da selskabet har ansatte i forskellige lande, er de svært afhængige af at have et ERP-system, som altid er tilgængeligt og til enhver tid er opdateret. En anden fordel, som virksomhedens administration peger på, er at systemet nu opdateres automatisk.

“Vi slipper for at bruge tid og ressourcer på nye programversooner og konsulentsupport. Nu har vi altid den seneste version af systemet. Visma.net opdateres månedligt. Dette gør, at vi får tilgang til en ny funktionalitet og forbedringer hurtigere end normalt. I tillæg føles det trygt, at et selskab som Visma håndterer sikkerheden for os.”
- Jan Johannsen, CFO 

 

timik3.jpg

 

Valgte den rigtige samarbejdspartner


Timiks partner blev ECIT Capstone med base i Hønefoss i Norge. I tillæg har integrationspartneren leveret en rigtig smidig og god løsning for automatisering af logistikken internt mellem selskaberne.

“Valget af Visma-partner var egentlig lidt tilfældigt. Gennem relationer og kontakter i branchen hørte vi meget positivt om ECIT Capstone, og der blev valget enkelt. ECIT Capstone har været en vældig god støtte undervejs i hele processen. Vi føler, at vi er blevet prioriteret hele vejen. Det er takket være, at overgangen har været tilpas smertefri. Vi er vældig tilfreds”
- Jan Johannsen, CFO  

 

Ser positivt på fremtiden i skyen


Jan Johannsen er tilfreds med at have flyttet virksomhedens finans- og logistikhåndtering op i skyen, og de ser frem til nye forbedringer og løsninger. 


CITAT: “Vi har fået en god start. Det er klart, at en overgang fra jord til sky ikke er smertefri, og vi venter fortsat på enkelte forbedringer. Men dette ved vi kun er et spørgsmål om tid. Alt i alt er vi vældig tilfredse.”  - Jan Johannsen, CFO   


Denne referencecase er oversat fra norsk.

Skal Visma.net ERP også hjælpe jer?

Vi er klar til at rådgive jer både om Visma.net og ERP-systemer,
så I kan få et ERP-system, der passer til jeres behov.

Hør mere