G.R.A.S og Visma Business

G.R.A.S Sound & Vibration har med Visma Business fået et ERP system, der kan understøtte virksomhedens vækst.

Hør mere om Visma Business

”Det er særdeles tilfredsstillende at have et system, der i sig selv rummer så mange funktionaliteter, at vi er kommet ud af spændetrøjen og oplever et skalerbart system...”

- Per Rasmussen, G.R.A.S Sound & Vibration

 

 

Den højt specialiserede teknologivirksomhed G.R.A.S. blev etableret i 1994 og som så mange andre danske virksomheder dengang, startede de med Concorde C5 som regnskabsprogram. Senere blev det lille dansk-udviklede regnskabsprogram udbygget med lagerstyring og andre funktionaliteter, men i takt med virksomhedens vækst blev IT-systemet mere en spændetrøje end et program, der understøttede forretningen.

- Uanset hvor meget vi forsøgte at opgradere og tilpasse vores gamle system, så måtte vi erkende, at vi ganske enkelt var vokset ud af det. Derfor gik vi for nogle år siden i gang med at afsøge markedet og drøftede vores behov med flere potentielle leverandører, fortæller administrerende direktør Per Rasmussen og fortsætter:

- Med flere af de systemer, som vi blev præsenteret for, følte vi, at vi skulle tilpasse vores virksomhed og processer efter systemet, og det ønskede vi ikke. Vi ville være fri af spændetrøjen, og det endte derfor med Visma Business, der let kunne tilpasses til vores behov og vores forretning.

 

Overblik og sammenhæng

G.R.A.S. udvikler mange produkter, der indgår i hinanden på kryds og tværs. Derfor har virksomheden et avanceret behov for styklister, ligesom produktionsplanlægning er kritisk for en effektiv håndtering af ordreflow og logistik.

-Begge dele løses af Visma Business, der således er et reelt ERP-system, der ikke alene håndterer regnskabs- og økonomifunktionerne, men understøtter hele forretningen, understreger Per Rasmussen.

- Vi udvikler og producerer i små serier, og med produktionsplanlægningsværktøjet integreret i samme IT-system kan vi generere mangellister og få signaler om, hvilke produkter, der mangler til kommende produktioner. Det skaber et meget stærkt overblik over, hvilke komponenter, vi skal være sikre på at have på lager, og hvad vi eventuelt skal bestille hjem, fortæller Per Rasmussen.Løsning

  • Visma Business
  • Produktionsplanlægning
  • Stregkodescanning

Kommunikation og forventningsafstemning

De fleste virksomhedsledere kan skrive under på, at implementering af et nyt IT-system kan trække tænder ud. Per Rasmussen imødeså da også, at konverteringen fra det gamle Concorde, som folk havde brugt i flere år, ville blive en udfordring, når et nyt - og for de fleste brugere - ukendt system holdt sit indtog i virksomheden.

- Implementeringsprocessen blev bedre end forventet. Jeg havde ærligt talt frygtet mere bøvl, men Anders Wedell-Neergaard fra Tellus IT, der leverede Visma Business-systemet til os, havde på forhånd givet os et realistisk bud på processen, og det holdt stik hele vejen. Det hele blev løst meget flot og professionelt, siger administrerende direktør Per Rasmussen.

Sammen med Visma-partneren Tellus IT har G.R.A.S. udbygget Visma Business til også at kunne bruges i udviklingsprojekter bl.a. med stregkodescanning, der fører informationer direkte ind i systemet. Dermed understøtter systemet alle virksomhedens forretningskritiske processer fra udvikling og produktion til leverance og fakturering

- Vi er certificeret efter ISO-9001 og ved seneste auditering var auditørerne forbløffede over, hvor meget systemet kan, og eksempelvis hvor mange rapporter, vi kan trække direkte i systemet. Det betyder nemlig, at de mange Excel-regneark og manuelle lister, som de fleste virksomheder døjer med, er stort set overflødiggjort hos os. Det var vi slet ikke bevidste om, da vi valgte systemet, men det er da en særdeles positiv sidegevinst, slutter Per Rasmussen.


Fakta

G.R.A.S.

Virksomheden

G.R.A.S. er specialister i produktion af akustiske front-end produkter. Virksomheden er repræsenteret i mere end 40 lande.

> Læs mere om G.R.A.S,

Tellus

Leverandøren

Løsningen er levereret af vores certificerede partner Tellus IT. De er specialiseret i løsninger til virksomheder med ordreproduktion.

> Læs mere om Tellus IT

Hør mere om mulighederne med Visma Business

Udfyld kontaktformularen herunder. Vi kontakter dig snarest muligt.