Organisation

Dansk kæmpe runder skarpt hjørne - og tager stadig nye markedsandele med i svinget

​De var danskernes første – og er stadig de største. Visma Enterprise, som er det tidligere Bluegarden, virksomheden bag Dataløn og Multidata, kan nu kalde sig en ældre virksomhed på 50 år. Men i virkeligheden har den aldrig set yngre ud. Spørgsmålet er, hvordan man bliver ved med at holde sig ung, når man nu kan kalde sig selv for midaldrende?

De var danskernes første – og er stadig de største. Visma Enterprise, som er det tidligere Bluegarden, virksomheden bag Dataløn og Multidata, kan nu kalde sig en ældre virksomhed på 50 år. Men i virkeligheden har den aldrig set yngre ud. Konkurrenterne står i kø, men Visma ligger stadig i spidsen - både hvad angår innovation og markedsandele. Spørgsmålet er, hvordan man bliver ved med at holde sig ung, når man nu kan kalde sig selv for midaldrende?

50 år og 150 millioner lønsedler senere kan Visma Enterprise stadig bryste sig af at være Nordens ledende leverandør af løn - og personaleadministrationssystemer. Det estimeres, at 7 ud af 10 danskere på et tidpunkt i deres liv har stået en med en lønseddel fra Multiløn eller Dataløn. Vismas vision om at være stærkt til stede på de lokale markeder blev understreget med opkøbet af Bluegarden i 2017. Fremtidsudsigterne for Visma er fyldt med nye tiltag - og også nye interessante opkøb. Både udenfor og indenfor Danmarks grænser.Med en masse nyt i vente er Monika Juul Henriksen, CEO, Visma Enterprise, meget spændt:

’Jeg er pavestolt over at kunne stå i spidsen for en virksomhed, der efter et halvt århundrede stadig kan sige, at de er med forrest i feltet og tager markedsandele. Begge dele kommer vi til at fortsætte ivrigt med. Med alder kommer erfaring – en i dag ofte undervurderet og uvurderlig vare i min optik. Man skal elske sine rynker. Det er meget unikt at kunne sige, at vi selv har været med til at skabe den branche, vi lever i. Det er et privilegium, som vi sætter stor pris på. For hvert et år, der er gået, er vi blevet klogere. Vi har lært af vores successer og fejltagelser. Det gør, at vi i dag står stærkere end nogensinde. Og det gør vi kun, fordi vi er et videnshus fyldt med erfarne specialister, der har været med os længe. Det er menneskene bag, der gør forskellen’

Under de to brands Visma Enterprise og Visma Dataløn udbetaler de i dag løn til 20 % af alle lønmodtagere i Sverige, Norge og Danmark og har godt 65.000 erhvervskunder. De håndterer lønudbetalinger til ca. 1 million lønmodtagere hver måned – alt fra den lille virksomhed med et par ansatte til Danmarks største private virksomheder.

Kvindelig CEO under 40 og en HR-chef, der hedder Anders

Med en virksomhed på et halvt århundrede følger naturligt et indtryk af stabilitet. Her har det altid gået godt – her kan du være tryg. Knap så flatterende ord som gammeldags, langsom og det helt slemme fyord ’traditionel’ følger som regel også med, når man som virksomhed når op i alderen. Visma Enterprise er en af de danske virksomheder, der bryder med fyordene og er foregangseksempel for, at det modsatte er muligt. De er ikke blot fulgt med tiden og fremskridtet, men har også vist vejen frem. Støvet på direktionsgangen, når aldrig at lægge sig, før det hvirvles op af et par høje hæle båret af IT-chefen, produktudviklingschefen eller virksomhedens nye CEO, Monika Juul Henriksen. Den nye HR-chef tilføjer også frisk blod til forsamlingen– han hedder Anders. Således er de traditionelle roller pakket bort - diversitet og dynamik står øverst på dagsordenen.

Kvinde, mor til to og med en alder på blot 38 år er Monika Juul Henriksen den næstyngste CEO i virksomhedens historie. Hun fik sin debut i firmaet som ung Account Manager. 13 års hårdt arbejde efter sidder hun i dag som direktør i virksomheden. Historien om den ansatte, der kæmpede sig op, står som foregangseksempel for mange. Hendes primære opgave er til daglig at drive og udvikle Vismas danske HR- og lønforretning, hvilket også indebærer at styre et af landets største løn-og HR-outsourcing-centre. Monika Juul Henriksen fortæller om inspirationen bag forretningens grundkerne:

’Grundpræmissen for vores services er fundamentalt forankret helt tilbage fra den industrielle revolution i slutningen af 1900-tallet. Koderordet var: Korrekt løn til tiden! Man havde behov for at vide, hvem der kom på arbejde, hvornår de kom, hvor længe de havde arbejdet og hvad de skulle have udbetalt hvornår! Det var dengang forholdsvis enkelt, men med en verden i forandring blev det sværere at leve op til uden de rette redskaber. I 60’erne blev den tonstunge ’elektronhjerne’(computer), som i dag fylder en håndflade og hele vores liv, den store game changer, der sparkede gang i den digitale udvikling - og som skabte muligheden vores eksistens’

Høj inflation, lav inflation, arbejdsløshed, kartoffelkur, oliekriser, yuppier, boligbobler, den digitale tidsalder…

Når man er en virksomhed, der har oplevet - og overlevet - verden og Danmark gennem et halvt århundrede, så har man ikke haft tid til at hvile på laurbærrene på noget tidspunkt. Visma Enterprise har formået at følge de teknologiske tigerspring. Monika Juul Henriksen understreger dog, at udviklingen aldrig har gået hurtigere end nu:

Når vi så kigger udover den pålagte, regulerede del af vores forretning, hvor vi altid har haft erfaring nok til at være et skridt foran, så har vi jo samtidig haft en kommerciel forretning at drive i et højteknologisk præget marked, der alene de sidste 15-20 år har taget kvantespring. Herunder kan nævnes bredbåndets indførelse, cloud vs. on-premise-løsninger, nye digitale services og større sikkerhedskrav, heriblandt GDPR, som alle efterhånden har måtte tage stilling til. Her er vi hele tiden et skridt foran vores konkurrenter. Dertil kommer de nye måder og medier at kommunikere på. Det bedste eksempel er nok, hvor hurtigt den digitale udvikling har påvirket vores mobile strategi for konstant at udvikle services, der stemmer overens med markedets efterspørgsel. 

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag