Organisation

Diversitet skaber dynamik på arbejdspladsen

Kvinder i it skaber diversitet, vækst, bedre samarbejde og et dynamisk arbejdsmiljø. Selvom vi langt fra er i mål med fuld diversitet i it-branchen, så arbejder vi på det, og det er første skridt på vejen. I Visma Consulting er diversitet og inklusion højt på dagsordenen, og vi er godt i gang med at tiltrække kvindelige talenter.

Kvinder i it skaber diversitet, vækst, bedre samarbejde og et dynamisk arbejdsmiljø. Selvom vi langt fra er i mål med fuld diversitet i it-branchen, så arbejder vi på det, og det er første skridt på vejen. I Visma Consulting er diversitet og inklusion højt på dagsordenen, og vi er godt i gang med at tiltrække kvindelige talenter.

Vi tog en snak med to af vores dygtige graduates; it-konsulent Kim Ida Schild og softwareudvikler Josephine Pedersen om, hvordan det er at være kvinde i en it-virksomhed, og hvordan man kan tiltrække flere kvinder til en branche, hvor mænd er overrepræsenterede.

It-branchen har i længere tid været præget af fordomme om, hvordan det er at arbejde som kvindelig it-konsulent eller udvikler, men det skal vi væk fra og i stedet tale om, hvordan det er i dag.

“Jeg føler ikke, at jeg mærker forskel ved at være kvinde i et stort it-hus til dagligt. Men når jeg fortæller, hvad jeg laver, får jeg tit spørgsmål om, hvordan det er at være kvinde i en mandsdomineret verden. Men i virkeligheden fungerer det jo lige som alle andre steder. Der er fokus på samarbejdet, og at vi løfter bedst i flok”, fortæller Josephine.


Stærkt fællesskab giver glade medarbejdere

Inklusion og fællesskab er en del af Visma Consultings DNA, og det afspejler sig også i den måde, der bliver arbejdet på. Selvom både Josephine og Kim Ida er i mindretal i forhold til deres køn, er der et inkluderende miljø, hvor der faktisk har været meget fokus på at skabe inklusion og fællesskab.

“Nogle gange er mine kolleger faktisk mere søde og opmærksomme på mig, end de er ved hinanden”, fortæller Kim Ida smilende.

Kim Ida fortsætter: "Mine mandlige kolleger gør faktisk meget ud af, at jeg føler mig inkluderet, specielt til sociale arrangementer, men det er meget naturligt. Her er meget fokus på inklusion, og der er god stemning iblandt os.”

I sidste ende handler det om trivsel, fastlår både Josephine og Kim Ida.

“I Visma Consulting har der altid været fokus på inklusion og mangfoldighed. Vi er hele mennesker, der laver it-løsninger, og når vi fokuserer på fællesskabet, så leverer vi bare et bedre produkt, uagtet hvordan kvoterne er ift. mænd og kvinder”, understreger Josephine.

Det rigtige valg

Det er en stor beslutning at vælge sin retning i livet, hvilken uddannelse der skal forme ens fremtidige liv, og hvilket studie man skal bruge en masse tid på.  

Josephine kan mærke helt ned i maven, at hun har taget den rigtige beslutning, men hun skulle alligevel have det sidste skub, da hun overvejede at søge ind på IT-Universitet.

“Min far har været i it-branchen i mange år, og han pressede da lidt på, da jeg gav udtryk for, at jeg måske synes, det var en smule spændende det her med it. Han vidste godt, at der var mangel på kvinder i branchen, så han gav mig det sidste skub”, fortæller Josephine.

Hun understreger, at det som kvinde er fedt at være med til at sætte agendaen for, hvordan man kan tiltrække flere kvinder til branchen - noget som Josephine manglede, da hun skulle vælge studie.


Blødere værdier og diversitet

Vi spurgte Kim Ida og Josephine om, hvad de savnede, da de søgte job i it-branchen.

Både Josephine og Kim Ida er enige om, at der er forskel på, hvordan man læser et stillingsopslag som henholdsvis mand eller kvinde. Det første indtryk, som virksomheden giver, er afgørende. Har virksomheden for eksempel mulighed for at differentiere sig og tiltrække flere kvinder:

“Når jeg læser et stillingsopslag, og der står, at man skal have tre års erfaring med x, y og z, så er jeg mere tilbøjelig til at tænke, de krav opfylder jeg ikke, så det job søger jeg ikke”, fortæller Kim Ida.

Det er altså måden, virksomhederne formulerer sig på, der er afgørende. Er der fokus på bløde værdier, eller er det den tekniske kunnen, der er i fokus? Henvender man sig ubevidst til mænd eller kvinder”, istemmer Josephine.

Kim Ida fortsætter: “Så måden, som stillingsopslaget er formuleret på, gør en forskel. Det vil f.eks. være rart, hvis der i stedet stod: Har du hørt om eller stiftet bekendtskab med x, y og z” .

Kim Ida og Josephine er begge glade for at være i it-branchen, og de er ikke i tvivl om, at de er havnet det helt rigtige sted. Det skyldes i høj grad, at de projekter, de arbejder på, er samfundsrelevante, og at de er en del af et godt team.

Når det er sagt, ville det have været en nemmere beslutning at vælge et it- erhverv, hvis der havde været nogle kvinder at spejle sig i, er Kim Ida og Josephine enige om.

De er også enige i, hvilket råd de ville give til kvinder, der gerne vil arbejde i en it-virksomhed:

“Søg jobbet, selvom du ikke føler, du opfylder alle krav - du kan mere, end du tror”

Hvis du også vil være en del af en it-virksomhed i vækst, stærke fællesskaber og spændende projekter, der udfordrer dig og digitaliserer Danmark, så søg nu.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag