M&A

Nordiske Visma køber danske PBJ

Den nordiske IT- og konsulentkoncern er på opkøbstogt. Især virksomheder med systemer til effektivisering og procesoptimering er i søgelyset for væksten. Danske PBJ A/S, der står bag det markedsledende Epos-system, er netop købt af Visma, som dermed styrker sin position inden for HR- og lønløsninger på det danske marked

Den nordiske IT- og konsulentkoncern er på opkøbstogt. Især virksomheder med systemer til effektivisering og procesoptimering er i søgelyset for væksten. Danske PBJ A/S, der står bag det markeds­ledende Epos-system, er netop købt af Visma, som dermed styrker sin position inden for HR- og lønløsninger på det danske marked

Den danske virksomhed PBJ A/S har i 30 år leveret HR-løsninger til danske virksomheder og offentlige institutioner. Virksomheden beskæftiger over 70 medarbejdere, der nu bliver en del af Visma-koncernen.

- Visma har arbejdet tæt sammen med PBJ i mere end 10 år, hvor vi har anvendt deres Epos-system som en del af vores løsninger inden for HR og løn. Systemerne understøtter de effektiviseringsløsninger, vi har fokus på, og derfor er det et fantastisk stærkt match, der giver endnu flere muligheder for vores respektive kunder, fortæller adm. direktør June Mejlgaard Jensen fra Visma Services Danmark A/S. Hun bliver også ny adm. direktør for PBJ A/S.

Synliggør oversete effektiviseringsgevinster

Både nuværende direktør i PBJ A/S Preben Jensen og June Mejlgaard Jensen ser oplagte forretnings- og effektiviseringsmuligheder for både private og offentlige virksomheder i Danmark.

- Der er fortsat rigtig mange virksomheder, der ikke udnytter de muligheder, som det rigtige IT-system og optimering af forretningsgangene giver, siger Preben Jensen, der påpeger en række muligheder for bedre lønsomhed

De har begge medvirket ved implementering af hundredvis af løsninger gennem årene og påpeger de oversete gevinster for bedre lønsomhed i rigtig mange virksomheder, alene ved procesoptimering af arbejdsgange.

Muligheder i Norden

Mens PBJ er store i Danmark, så udløses potentialet for vækst i Norden nu gennem aftalen med Visma.

- Danmark er et foregangsland hvad angår digitalisering, men der er stadig store gevinster at hente på eksempelvis at gå over til cloud-baserede løsninger. For fortsat at være i front med både teknologi, funktionalitet og know how kræver det et omfattende udviklingsarbejde i konkurrence med store udenlandske spillere. Det er svært at løfte for en virksomhed selv i PBJs størrelse og her kan Visma bidrage med kapital, specialister og tekniske platforme for kunderne, siger Øystein Moan, der er koncerndirektør i Visma og fortsætter:

- Købet af PBJ og virksomhedens anerkendte software-løsninger styrker Vismas position i det danske marked. Vi er overbeviste om, at dette vil skabe nye muligheder og ser frem til den merværdi, det vil give eksisterende og nye kunder i Danmark og i de andre lande, Visma er repræsenteret i, fastslår Øystein Moan.

Fremtidssikring af udbredt system

Preben Jensen er glad for, at virksomheden er sikret gennem handlen med Visma.

- Gennem de snart 30 år, der er gået siden etableringen af PBJ, har vi haft en god og stabil udvikling. Det kan vi takke vores mange trofaste kunder for, som også bliver de store vindere med tilgang til Vismas øvrige portefølje af produkter og services. Med salget til en stor IT- og konsulentkoncern med dybt kendskab til HR-markedet, hvor vores kunder befinder sig, sikrer vi, at kunderne i fremtiden vil have adgang til de bedste løsninger. Jeg vil også pointere, at det ikke ville kunne lade sig gøre at få den stærke markedsposition, vi har opnået, hvis ikke det var for vores dygtige medarbejdere. Jeg er utroligt glad for, at de nu bliver en del af et endnu større og attraktivt fagligt miljø, fastslår Preben Jensen.

Fakta om virksomhederne

PBJ er en førende leverandør af HRM-systemer i Danmark, der betjener virksomheder og organisationer både i den private og den offentlige sektor. Virksomheden har en bred portefølje af softwareprodukter og har været på markedet i næsten 30 år. PBJs omsætning i 2014 var 52 mio kr og virksomheden beskæftiger over 70 medarbejdere på lokationer i Brøndby og Århus.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag